Šis tekstas toms, kurios vertina natūralumą ir neskuba klijuoti blakstienų ar jų priauginti.

Kaip išorės bei vidaus faktoriai veikia mūsų odą bei plaukus, taip ir blakstienos jaučia tą poveikį. Stresas, makiažas, vitaminų stoka, jokio dėmesio lepinant blakstienas - ir turime liesokas blakstienas, nutriušusias ir dar dažnai krintančias. Jau geriau tegu krinta vyrams kelnės žemėn, negu mums - blakstienos!

Todėl siūlome efektyvių ir nebrangių liaudies receptų, kad blakstienos būtų tankesnės ir ilgesnės.

1. Sustiprinti blakstienas padės šaltalankių ir ricinos arba erškėtuogių aliejus, sumaišyti su keliais lašais vitamino A arba morkų sultimis.

2. Blakstienų būklė bei išvaizda pagerės, jeigu minkštu šepetėliu reguliariai darysite masažą aplink akis, masažuosite voką. Ricinos aliejus su keliais lašeliais vitamino A sustiprins masažo efektą. Saugokitės, kad aliejaus nepatektų į akis.

3. Turtingos juodos spalvos ir žvilgesio blakstienoms suteiks ricinos aliejaus ir romo mišinys. Sumaišykite komponentus lygiomis dalimis ir užtepkite ant blakstienų. Saugokite akis.

4. Sumaišykite šaukštelį vazelino ir pusę šaukštelio ricinos aliejaus. Toks mišinys ilgina ir tankina blakstienas. Vazelinas suteiks blizgesio ir minkštumo.

5. Blakstienų augimą paspartina migdolų ir persikų aliejus. Aliejumi tepkite blakstienas senu tušo šepetėliu arba pagaliuku su vatos antgaliu.

6. Pati veiksmingiausia liaudies priemonė blakstienų augimui - mišinys iš šaukštelio konjako, ricinos aliejaus ir vazelino.

7. Galite pasigaminti ir gydomojo eliksyro - sumaišyti ricinos aliejų su vitaminų kompleksu. Tokiu būdu stiprinsite plaukelius, skatinsite jų augimą, priversite žvilgėti.

8. Pasigaminkite drėkinamąją kaukę. Sumaišykite augalinį aliejų su smulkiai pjaustytomis petražolėmis arba alavijo sultimis. Vokų masažas sustiprins kaukės poveikį, o petražolių (ar alavijo) sultys drėkina odą aplink akis, lygina smulkias raukšleles. Kaukę laikykite 10 min.

9. Gera priemonė - kompresai su medetkų ir rugiagėlių žiedų nuoviru. Žiedus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 3 dienoms tamsoje. Pamirkytus vatos diskelius dėkite ant akių ir laikykite 10-15 min.

10. Migdolų aliejus tinka spartinti ne tik blakstienų, bet ir antakių plaukelius. Patepkite šiltu aliejumi ir leiskite įsigerti.

11. Pamaitinti blakstienas galite ir žuvų taukais, kurie praturtinti vitaminu A. Sumaišykite taukus su ricinos, varnalėšų ir alyvuogių aliejumi. Turėsite stiprinančią plaukelius priemonę.

Paruoštas priemones geriausia tepti, lyg dažantis blakstienas. Geriausias kursas - 1 mėnuo (tepti kasdien).