Paplotėliai jus išgelbės, kaip norėsite kažkuo žiauriai paprastu, bet gardžiu ir greitu pavaišinti draugus.

Tešlai reikės:
700 g miltų,
500 g natūralaus jogurto,
2 kiaušinių,
50 g sviesto,
1 šaukštelio druskos,
2 šaukštelių sodos.

Įdarui reikės:
450 g tarkuotos mocarelos,
450 g fetos,
1 kiaušinio.

Gaminimas. Dideliame dubenyje sumaišykite jogurtą, kiaušinius, minkštą sviestą ir druską. Miltus berkite pamažu, maišydamos tešlą rankomis. Tešla turi būti minkšta ir elastinga, todėl miltų kiekį reguliuokite. Tada suberkite sodą ir vėl gerai išminkykite.

Ant miltais pabarstytos lentos (ar stalo) minkykite tešlą apie 5-10 minučių. Vėl dėkite tešlą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve mažiausiai 20 minučių.

Įdarui sumaišykite tas dvi sūrių rūšis ir kiaušinį iki vienalytės masės. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Tešlą ir įdarą padalinkite į 6 lygias dalis. Rankomis išminkykite paplotėlį (skersmuo - apie 20 cm). Ištepkite įdarą ir sulenkite kraštus (kaip čeburekui). Taip pagaminkite visus paplotėlius. Sėdėkite į kepimo skardą ir kepkite 10-15 minučių. Palengva atvėsinkite ir valgykite šiltą.

P.S. Galima ne lenkti (calzone)paplotėlį, o įkrėtus įdaro, dėti ant viršaus kitą paplotėlį. Taip pat galite į įdarą pridėti petražolių, kmynų. Bandykite, skanaukite.

Gardžios dienos su chačapuri!