Rodos elementaru, jog turite nusivalyti veido makiažą, pasitepti kremu, karts nuo karto pasidaryti veido kaukę. Tačiau ar visos tai darome teisingai ir su meile sau pačioms? Norėdamos turėti gražią odą, vakare turime skirti sau bent 5 minutes.

Palepindamos save ir savo odą kasdieniu ritualu švytėsite ne tik dėl dailios odos, bet ir dėl lengvo atokvėpio prieš miegą. Tai padės ne tik lengviau užmigti, bet kartu atsipalaiduoti, juk kaip žinia, stresas ir žavi išvaizda tikrai nepadeda vienas kitam.

Šiltėjant orui odai, kaip ir visam organizmui, būtini vitaminai, todėl reikėtų stipresnio poveikio serumo, turtingesnės sudėties stangrinančio kremo. Vertėtų pasilepinti ir veido kauke, peržiūrėti savo kremus: stipriai maitinantis ar saugantis dabar nebe toks reikalingas, jį galima pasilikti nakčiai, dienai reikėtų intensyviai drėkinančios priemonės. Todėl geriausia naudoti natūralią kosmetiką, kuri kur kas labiau praturtinta taip reikalingais vitaminais.

Odos valymui puikiai tinka natūralūs aliejai, kurie neužkemša porų. Vis dar populiarus mitas, kad aliejai kemša poras, tačiau teisingai juos naudodamos, tikrai neužteršite porų, o atvirkščiai - išvalysite.
Būtinus žingsnius odos priežiūrai skirstome etapais: pirmas - valymas, be kurio, rūpinantis oda, jokiu būdu apsieeti negalima; antras - prausimas kiekvieną vakarą, o riebesnės odos savininkėms - ir kas rytą; trečias - drėkinimas, ir tik tada maitinimas, jei reikia.

Valymas.

Vasarą - oras šiltas ir drėgnas, tačiau mieste - dar ir pilnas dulkių, todėl ypač vasarą odos valymas ypatingai svarbus! Geriausiai odą valyti švelnia valomąja emulsija, praturtinta aliejais. Tokia emulsija ne tik puikiai valo nešvarumus, bet ir prisotina odą bei ją minkština.

Išspauskite ant delno valomojo pienelio ir tepkite jį pirštais ant veido, kaip įmanoma švelniau jį liesdamos. Tuomet sudrėkintu vatos tamponėliu švelniai nuvalykite odą. Jeigu reikia - procedūrą pakartokite kelis kartus.

Drėkinimas ir kaukių naudojimas.

Šiltuoju metų laiku odą būtina drėkinti, tad siūlome lepintis drėkikliu ir kauke kuo dažniau.
Drėkiklį lengva dulksna geriausiai purkštis prieš ar po kremo ar visos dienos metu tiesiai ant makiažo. Geriausiai rinktis gėlių vandenis, nes jie ramina, gaivina, tonizuoja, atkuria odos drėgmės balansą, o gėlės atiduoda jūsų odai savo savybes. Natūralios kosmetikos gamintojų „Ambroozijos" lentynos pasipildė visa gvardija drėkiklių, nepakeičiamų šildant saulutei. Be šios priemonės eiti iš namų tikrai tuojau bus nevalia.

Drėkinančios veido kaukės būtinos bent du kartus per savaitę. Siūlome naudoti intensyviai drėkinančias dumblių kaukes - dumbliai puikiai geba atlaikyti ilgą dehidrataciją per vandens atoslūgius.

Ant švarios veido odos patepusios kaukę palaikykite ją kelias minutes. Svarbiausia, kad tai atliktumėte gulėdamos, o ne bėgiodamos po namus su dulių šluoste ar siurbliu. Skirkite laiko sau. Tai svarbu ne vien dėl atsipalaidavimo, bet ir dėl to, kad veido kaukės skirtos odos sutvirtinimui. Stovint mūsų oda veikiama gravitacijos, tai reiškia, traukiama žemyn, todėl vaikščiodamos su kauke, nepadėsite veido odai „grįžti į savo vietą".

Veido kremo naudojimas.

Šiltėjant orams dienai geriau rinktis ne kremą, o emulsiją. Jį rinktis reikia labai atsargiai - jis turi būti lengvas, tačiau ne tik drėkinantis, bet ir maitinantis odą.

Naudojant veido kremą ar serumą svarbiausio jo nepadauginti. Suprantama, kad atradus jums tinkantį ir patinkantį veido kremą, norisi juo kaip reikiant pamaitinti odą, tačiau kremo perteklius veidui taip pat nėra į naudą. Jis jo tinkamai „nesuvalgo", o perteklius gali tik pakenkti, atsirasti odos pabėrimai ir patinimai. Todėl naudokite saikingai, bet nepamirškite, kad bet koks veido kremas nuo jo pakuotės atidarymo galioja ne ilgiau nei 6 mėnesius.