Tyrėjai išsiaiškino, kad moters prielankumas vyrui priklauso nuo to, kaip jis sugeba dirbti smegenimis ir liežuviu.

Šiais organais moteriai galima sukelti tokią būseną, kad ji greitai sutiks su jumis griūti į lovą. Taigi, ką turi padaryti vyras, kad jam patikusi mergina būtų nusiteikusi seksui? Visi gali kalbėti apie brangias dovanas, gerą patino išvaizdą, sugebėjimą uždirbti pinigų, tačiau tyrėjai nustatė, jog svarbiausia „lovos" detalė yra ne šampanas ar komplimentai, o vyro... šmaikštumas.

Kaip praneša žurnalas Psychologist, „šmaištauti linkę žmonės vertinami kaip labiausiai tinkami trumpalaikiam flirtui". Taigi, rinkdamasi vyrą „vienai nakčiai" arba norėdama užmegzti kurortinį romaną, moteris dairysis vyro, kuris sugebės ją prajuokinti.

Tyrimą atlikę Didžiosios Britanijos mokslininkai paprašė 40 psichologijos fakulteto studentų (lygiai merginų ir vaikinų) pasvarstyti, kokius du daiktus jie pasiimtų, vykdami į negyvenamą salą. Galima buvo rinktis šokoladą, plaukų laką ir plastikinį paketą. Savo pasirinkimą reikėjo argumentuoti. Tai vienas populiariausių psichologinių testų, leidžiančių nustatyti žmogaus šmaikštumą, humoro jausmą.

Dalyviams nebuvo nurodyta, jog jie turi atsakyti su humoru, tačiau 19 iš 40-ties pateikė šmaikščius atsakymus. Jie buvo pavadinti „aktoriais". Paskui 11 studentų klausėsi įrašytų „aktorių" atsakymų, po kurių šie buvo suskirstyti pagal humoro jausmo patrauklumą ir išraiškingumą.

Vėliau apie kiekvieną „aktorių" sprendė, ar jis tinka trumpalaikei intrigai ar ilgalaikiams santykiams. Paskutiniame etape studentams pateikė visų 19-kos „aktorių" nuotraukas. Paaiškėjo, jog patys juokingiausi ir šmaikščiausi vyrai buvo pripažinti kaip patraukliausi trumpalaikiam romanui.

Mokslininkai tvirtina, jog tokie vyrai „savo nerimtumu sukuria iliuziją, jog su jais nebūtina kurti tolimesnių santykių perspektyvų, ilgalaikių planų". Taigi tokie vyrai moterims būtent asocijuojasi su seksu vienai nakčiai.

Tik klausimas - ar labai daug moterų ieško nerimtų vyrų, a? Mano vyras mane irgi prajuokina, bet mūsų santykiai tęsiasi daugiau nei 25 metus. Pavyzdžiui, vakare pasako, kad sekso nebus. Juokiuos, raitaus iki ašarų, nes žinau, kokia naktis mūsų laukia. Arba praneša, kad jo mama atvažiuos mėnesiui - tuomet dar labiau juokiuosi.

Įdomiau gyventi su linksmu žmogumi negu su paniurėliu. Atsimenat „Oušeno vienuoliktuką"? Kai George'o Clooney herojus klausia žmonos: „Ar tau su juo gerai? Ar jis tave prajuokina?", o Julia Roberts atsako: „Bent jau nepravirkdo".

Geras vyras tas, kuris sugeba moterį prajuokinti. O santykiai priklauso, manau, nuo to, kiek abiem patiks būti vienam su kitu.