O juk veido raukšlelėse atsispindi ne tik amžius, bet ir išgyvenimai, emocijos, charakterio bruožai. Štai vertikali raukšlė kaktoje - nuo susirūpinimo, trumparegystės, įtempto darbo prie kompiuterio; daug raukšlių horizontalių ant kaktos - emocionalumas, aktyvi mimika.

Bet kaip kažkuri garsi žvaigždė yra atsakiusi, paklausta, ar naikintųsi raukšles ant veido: „Jokiu būdu! Tik aš viena žinau, kiek jos man kainavo". Bijau meluoti, galėjo taip pasakyti ir Sophia Loren. Galėčiau prisidėti ir aš, nors ji tiktų man į motinas. Kodėl turiu naikinti savo raukšleles aplink akis, jei jas suformavo mano linksmas būdas? Tegu sintetinės gražuolės lyginasi raukšles, o mano raukšles - mano gyvenimas.

Psichologai, kaip rašo aif.ru, štai ką gali nuskaityti iš veido (o gal tos gražuolės ir lyginasi, kad nieko nebūtų įmanoma apie jas sužinoti?):

1 MITAS. „Žąsų kojelės" aplink akis - pirmasis gudraus, sukto žmogaus požymis
Atvirkščiai - kojelės aplink akis ir prie burnos rodo, jog esate linksmas, geraširdis ir dažnai besišypsantis žmogus. Bendrauti su tokia asmenybe - vienas malonumas. Drąsiai kreipkitės pagalbos: išklausys, atjaus, duos praktišką patarimą. Tačiau sunkioje situacijoje juo pasikliauti negalima - gali vengti atsakomybės, nes šiek tiek lengvabūdis ir dažnai nepriima rimtai svetimų problemų.

Jei „žąsų kojelės" susitelkusios tik išoriniuose akių kampučiuose, o visa veido oda lygi ir aplink burną nematote charakteringų „geraširdžių" raukšlelių, būkite budrios. Elkitės atrsargiai, jei toks žmogus peršasi jums į draugus. Nežiūrint į jo deklaruojamo geranoriškumo, jis tikrai nėra nuoširdus. Toks žmogus dirbtinai šypsosi, vaidina linksmą, ieško naudos per draugystes. Tikėti neverta.

2 MITAS. Gilios raukšlės - patikimumo ir ištikimybės požymis
Atvirkščiai - raukšlelių savininkas yra nepasitikintis aplinkiniais. Ryškios raukšlės, besileidžiančios nuo akių kampučių ir nuo burnos - tai ir nepaprasto, sudėtingo likimo įspaudas. Įtarumas - įgimtas tokio žmogaus charakterio bruožas. Jis dažnai būna vienišas ir uždaras. Pelnyti jo pasitikėjimą - tikrai kebli užduotis.

Tačiau jeigu jums tektų bendrauti su asmeniu, kuris turi vieną gilią raukšlę nuo kaktos vidurio iki tarpnosio, žinokite: prieš jus stovintis žmogus pasaulį vertina per daug rimtai, netgi liguistai. Dėl potraukio savianalizei bei polinkio tyrinėti aplinkinius bendravimas su šia asmenybe gali būti nelengvas. Jai visur vaidenasi neteisybė. Toks žmogus gali išprovokuoti jus nemaloniam pokalbiui, visuomet suras dingstį įsižeisti. O susitaikyti su tokio charakterio žmogumi praktiškai neįmanoma.

3 MITAS. Raukšlėta kakta - abejojančiųjų ženklas
Visai ne! Horizontalios raukšlės per kaktos vidurį - nesumeluotas gebėjimo logiškai mąstyti požymis. Kai žmogus kelis ėjimus į priekį numato savo veiksmus, jis niekur neprapuls - jokie įvykiai neišmuš jo iš vėžių. Kaip, beje, ir galvos tokiam lengvai neapsuksi. Jis yra puikus draugas, jo dalykinių pasiūlymų nenuvertinkite. Protinga asmenybė.

O štai su žmogumi, ant kurio kaktos paviršiaus - horizontalios trūkinėjančios raukšlės, būkite atsargios. Bendraujate su gana nuovokia ir gudria asmenybe, linkusia į intrigas ir sugebančia apgauti ką tik nori. Be to, asmuo yra nepastovus, nesugebantis užbaigti darbo iki galo: kaip greitai susidomi kokia nors sritimi, taip greitai ir praranda interesą.
Tačiau žmogus su puslankio raukšlėmis virš antakių padės jums išspręsti problemas. Jeigu tokių turite - kreipkitės į jį. Šis žmogus atsakingas, linkęs tesėti duotus pažadus.

4 MITAS. Galima išryškinti potencialius nevykėlius
Tiesa. Charakteringos raukšlės - trikampis, einantis nuo nosies šnervių iki burnos linijos, be to, lūpų kampučiai stipriai nuleisti žemyn. Įžeidumas, jautrumas - pagrindinė tokio asmens charakterio savybė. Jį dažnai persekioja nesėkmės, gyvenimo aplinkybės įgrūda į akligatvį.

Išgyventi nusivylimai taip pat palieka antspaudą veide - raukšlėse nuo nosies šnervių iki lūpų kampučių. Jei pridėsite raukšleles išoriniuose akių kampučiuose, tai žinokite, jog asmuo yra išeikvojęs savo fizines galimybes, jam būtinas poilsis.

Namų SPA. Kaukė nuo raukšlių
Reikės:
alavijo minkštimo, 1 kiaušinio trynio, 3 šaukštų sauso pieno, 1 šaukštelio medaus.
Gaminimas. Išmaišykite ir uždėkite ant veido 20 minučių. Nuplovusios kaukę, pamasažuokite veido odą ledo kubeliais.