Šios garsenybės dieta gana neįprasta (ar gali ekscentriškajai Juodajai Panterai tikti kitokia?!) - limonadinė, arba kaip vadinama Vakaruose, Master Cleanse Fast. Beje, būtent ši dieta kažkada padėjo dainininkei Beyonce atsikratyti 9 kilogramų per 10 dienų, besiruošiant vaidmeniui filme „Dream Girls".

Iš esmės - tai netgi ne dieta, o itin griežtas organizmo valymas nuo šlakų bei toksinų. Visas 10 dienų (tiek mažiausiai turi trukti ši dieta) Naomi geria gėrimą, paruoštą iš vandens, citrinų, klevų sirupo ir kajeno pipirų. Be šito limonado, taip pat dar galima gerti negazuotą vandenį ir mėtų nuovirą. Ir daugiau - NIEKO.

Citrinomis ir pipirais Naomi valo organizmą kelis kartus per metus. Tačiau kai ir nesivalo, stengiasi maitintis išrankiai. Moteris atsisakė mėsos, sumažino vartojamų angliavandenių kiekį, salotas gardina tik alyvuogių aliejumi (ir veido kaukes su aliejaus pagrindu deda), geria daug vandens (iki 1,5 litro per dieną), vengia alkoholio.

Modelio taisyklės

N.Campbell valgo ne mažiau kaip 5 kartus per dieną su 2 valandų pertrauka tarp valgymų. Tokiu būdu po kiekvieno valgio metabolizmo greitis padidėja kelis kartus. Energija sudeginama greičiau, o antsvoris tirpsta.

Artišokai - amžina meilė. Anot Naomi, būtent jie numalšina potraukį saldumynams. Vienoje neprasiskleidusioje artišoko galvutėje rasite labai mažai kalorijų - apie 50 kcal 100 gramų. Todėl norinčioms sulieknėti, artišokai bus malonus atradimas. Be to, artišokai mažina cholesterolio lygį kraujyje ir gerina virškinimą.

Jei nenorite būti kaip statinaitė, vartokite mažiau druskos, pataria N. Campbell. Druska nėra kaloringa, tačiau turi savybę sulaikyti organizme vandenį. Štai kodėl po silkutės ar skumbrės užvalgymo ryte jaučiatės kaip kempinės (ir matote paburkusius paakius).

Kuo keisti druską? Patiekalus gardinkite čili pipirais, dėkite imbiero - būtent taip elgiasi Naomi. Šios daržovės (kartu ir atskirai) greitina medžiagų apykaitą, kas yra svarbu, jei esate pasiryžusios numesti svorio.

Kai jaučiate alkį, tačiau po valgio nepraėjusios tos 2 valandos, pakramtykite petražolės lapelių. Petražolėse yra daug naudingų flavonoidų, kurie padeda iš organizmo pašalinti šlakus, o tai padeda lieknėti. O jei norite figūros dailinimo efektą sustiprinti, gerkite petražolių nuovirą - jis pasižymi šlapimą varančiomis savybėmis ir šalina iš organizmo skysčių perteklių.

Valgykite daug ananasų", - rekomenduoja Campbell. Pirma, jie turi mažai kalorijų. Antra, juose yra fermento, kuris skaido baltymus į amino rūgštis, o šios lengvai patenka į kraują ir gerina kraujagyslių veiklą. To pasekmė - normalizuojasi arterinis spaudimas ir sumažėja cholesterolio kraujyje. Taip pat ananasas laisvina vidurius ir turi daug kalio - o toks kompleksas irgi padeda mesti svorį.

Judėjimo svarba

Sveiką mitybą modelis derina su fitnesu (sportuoja ne mažiau kaip 90 minučių per dieną), užsiima Pilatesu, daro pratimus su girotonicu (fitneso rūšis, kai mankštinamasi su specialiu prietaisu).

Pilatesas stiprina preso raumenis, gerina judesių koordinaciją, padeda išlikti ramiai stresinėse situacijose, raumenis paverčia elastingais.

Girotonicas - specialus suolelis su rankenėlėmis, kurį Naomi tiesiog dievina. „Vien tik išvydusi įtaisą, pradedu jausti tuos raumenis, kurių net neįtariau turinti", - yra sakiusi žvaigždė, rašo mail.ru.

Taip pat moteris reguliariai šokinėja su šokdyne. O kai nori pailsėti, daro jogos pratimus.