Anaiptol! Akiniai pirmiausia yra regėjimo korekcijos dalis, o antra - įvaizdžio. Sakyčiau, toms moterims, kurios nešioja akinius, rūpintis išvaizda derėtų dar atsakingiau ir kruopščiau, nes priklausomai nuo akinių lęšių stiprumo, rėmelių spalvos ar stiliaus priklauso makiažo spalvų paletė, dažymosi būdas, netgi aprangos stilius.

Kai akiniai susiaurina akis, kas bus, jei pasidarysite makiažą, kuris visiškai pradangina akis? O jei prisiklijuosite blakstienas, o jos vis liesis su akinių stiklais, ar bus komfortiška?

Makiažas „po akiniais" turi begalę niuansų. Pavyzdžiui, svarbu, kad jis nekonkuruotų su akinių rėmeliais, nebūtų per daug ryškus.

Vizažo guru Bobbi Brown, kuri pati nešioja akinius daugiau kaip 15 metų, teigia, kad akiniuotėms užtenka akių kontūro pieštuko, neutralių šešėlių ir juodo blakstienų tušo.

Bet yra ir kitų niuansų. Renkantis akinius, svarbi ne tik rėmelių spalva, bet ir tai, kaip jų linija dera prie antakių: rėmeliai turi šiek tiek dengti antakius. Jei antakiai neryškūs, šviesūs, situaciją ištaisys ryškesni rėmeliai.

Prie plonų balto metalo akinių rėmelių specialistai rekomenduoja pilkos spalvos vokų šešėlius (Oksanos Pikul akiniai). O štai aukso spalvos rėmeliai sufleruoja akis dažyti rudos, smėlio, kreminės spalvos šešėliais.

Plastikiniai ir kauliniai rėmai mėgsta šiltus atspalvius - nuo smėlio iki terakotos (Monikos Linkytės akiniai).

Venkite švytinčių, blizgių šešėlių, kurie atsispindės ir gesins akis.

Jei akinių rėmeliai išskirtiniai, ryškūs, jie jau yra veido akcentas, todėl itin ryškinti lūpų nepatartina.

Šviesiai dažydamos vokus ties antakiais, juos „užmesite" ant akių. Venkite kontrastų.

Spalvingi šešėliai žais tik tuomet, jei akiniai bus berėmiai. Tačiau ir tuomet patariame vengti alyvinių, rausvų atspalvių, nes akys atrodys pavargusios.

Akių kontūro pieštuku ar plunksnele ryškinkite tik viršutinį voką. Apatiniam užteks tamsiai pilko šešėlio, kuriuo paryškinsite trečdalį voko (iš išorės).

LABAI SVARBU: makiažas „po akiniais" turi būti atliktas itin kruopščiai - bet kokia klaidelė bus pastebima. Taip pat nepamirškite ir paakių pieštuko, maskuojančio tamsius ratilus. O skaistalus brūkštelėkite griežtai ant skruostų „obuoliukų".

Taigi pateikėme bendras taisykles, o makiažo technika priklauso nuo rėmelių stiliaus bei akinių tipo (trumparegiams, toliaregiams).

Kaip derinti akinių rėmelio ir aprangos spalvas
Vizažistai nerekomenduoja derinti aprangos prie rėmelio spalvos, tarkim, raudoni rėmeliai ir raudona suknelė. Geriausia pasirinkti aprangoje tik kokią detalę, atitinkančią rėmelių spalvą, pavyzdžiui, raudonus batelius ar lūpų dažus. Svarbiausia išlaikyti bendrą spalvų gamą: šiltus atspalvius derinti su šiltais, šaltus - su šaltais. Tačiau nuo asmenybės ekscentriškumo priklauso, ar tų taisyklių reikia paisyti....

Koks makiažo akcentas tinkamiausias
B. Brown mano, kad pats sėkmingiausias yra paprastas, neutralus makiažas. Ji rekomenduoja du variantus: arba atverti, ryškinti akis, arba jų neliesti, tačiau padažyti lūpas.

Kokius šešėlius tepti
Vizažistai pataria rinktis šviesius matinius šešėlius ir brėžti aiškias linijas. Jei norite, kad akys atrodytų ryškesnės, veskite pieštuku voko viduje.

Kaip vizualiai padidinti akis
Jei akys mažos, o stiklai dar jas susiaurina, tuomet geriau atsisakyti griežtų linijų, viską retušuoti. Jei akinių rėmeliai juodi, pasidarykite klasikinį dūminį makiažą - jis išryškins bei padidins akis.

Kaip sumažinti akis
Toliaregiams skirti akiniai akis didina. Todėl jei norite, kad akys po akiniais atrodyti idealiai, geriau venkite ryškių ir tamsių šešėlių spalvų. Taip pat nereikėtų dažytis ir kontrastiniais atspalviais. Akių linija ties blakstienomis turi būti plona, bet aiški, lengvai paskirstyta. Pagrindinis akcentas - blakstienos, todėl tušu braukite keletą sluoksnių. Svarbiausia nepersistengti - blakstienos turi atrodyti natūraliai ilgos ir purios.

O mūsų moterys moka dažytis, moka pasirinkti akinius ir susikurti stilių. Visoms sakome - BRAVO.