Nors Gyvatė juodoji ir dar vandens, tačiau ryja tą patį - zuikučius ir triušiukus. Todėl, kad įsiteiktume šiam klastingam ir kandžiam padarui, kuris mums gali passpęsti nemažai žabangų kitąmet, turėtume paaukototi Gyvatei vieną kitą triušiuką.

Paruošiamieji darbai. Juodoji Gyvatė atneš žmonės netikėtų pokyčių, sujudins stabilų pamatą, vers greitai reaguoti į situaciją ir keistis, taikytis. Todėl dar iki laikrodžiui išmušant metų sandūrą žyminčius dūžius, pasistenkite suplanuoti visas veiklas, užbaigti nebaigtus darbus ir nepradėti naujų. Jūs turite būti dėmesingos ir atidžios kaip niekada.

Nuotaika. Pirmiausia, Gyvatė itin nemėgsta triukšmo ir nenumatytų momentų, siurprizų. Todėl Naujuosius metus būtų idealiausia sutikti jaukiame šeimos arba draugų būryje. Geras pasirinkimas - likti namuose. Antra, per šią šventinę naktį jūs turėtumėte nusiteikti pailsėti, atsipalaiduoti ir nugramzdinti užmarštin rūpesčius bei niūrias mintis.

Ritualai. Stalo viduryje būtų gerai padėti pušies šakelę, simbolizuojančią ilgaamžiškumą. O ant kalėdų eglės, žinoma, turėtų susirangyti kitų metų talismanas - maža gyvačiukė. Tokiu žaislu jūs parodysite os šaltajai didenybei deramą pagarbą. Ir, savaime suprantama, prieš sudauždamos šampano taures su draugais, spėkite sugalvoti patį karščiausią norą.

Dovanos. Kai kurie dovanoja ne tik per Kalėdas, tačiau teikia draugams ir naujametes dovanas. Kas tiktų šįmet? Žiūronai, Taro kortos, kūno aliejai ir losjonai, pašto ženklų kolekcija. Taip pat tinka viskas, kas išreiktų tokius pomėgius, kaip astrologija, tapyba, fotografija.

Patiekalai. Kaip jau minėjome, Gyatė mėgsta švelniakailius žvėrelius, tad nusitaikykite į triušieną. Štai keletas receptų iš šios mėsos.

TRIUŠIS SU SVOGŪNŲ PADAŽU

Reikės:
200 ml balto sauso vyro,
20 ml konjako,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
supjaustyto kiaulienos kumpio arba šoninės,
kelių pipirų žirnelių,
0,5 šaukštelio smulkintų čiobrelių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
4 didelių svogūno galvų,
1,5 kg triušienos,
1 šaukšto smulkinto česnako.

Gaminimas. Triušio mėsą nuplaukite, supjaustykite gabaliukais, nusausinkite. Alyvuogių aliejų įkaitinkite puode, sudėkite triušieną ir pakepinkite iki rausvumo. Suberkite čiobrelius, druską ir maltus pipirus. Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir taip pat suverskite į puodą kartu su keliais pipirų žirneliais ir šonine (kumpiu). Įpilkite konjako ir troškinkite mėsą ant stiprios ugnies neuždengusios puodo apie 2 minutes.

Tada supilkite baltą vyną, sumažinkite ugnį ir troškinkite triušiuko gabaliukus 35-40 minučių. Jei skysčiai labai staigiai išgaruos, įpilkite dar šiek tiek vyno. Išimkite mėsos gabaliukus, leiskite nuvarvėti riebalams ir perdėkite į gilų dubenį. Apliekite triušieną svogūnų padažu su kumpiu ir užbarstykite patiekalą smulkintu česnaku. Garnyrui tiks mažos bulvytės, keptos su lupena orkaitėje.

TRIUŠIS SU ALYVUOGĖMIS

Reikės:
350 ml sauso balto vyno,
žiupsnio miltų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
8 skiltelių česnako,
šviežio rozmarino šakelės,
10-12 juodųjų alyvuogių be kauliukų,
1-1,5 kg triušio,
50 ml alyvuogių ar augalinio aliejaus,
6 nedidelių pomidorų.

Gaminimas. Triušį nuplaukite, nusausinkite ir sukapokite porcijomis. Miltus sumaišykite su druska ir pipirais, apvoliokite juose triušieną.

Storadugniame puode arba gilioje keptuvėje (kurią būtų galima kišti į orkaitę) į kaitinkite aliejų ir apkepinkite jame triušio gabaliukus iki rausvos plutelės.

Česnako skilteles suknežinkite nuluptas ir sumeskite į keptuvę. Įpilkite vyno, suberkite ketvirčiais supjaustytus pomidorus, alyvuoges ir įmeskite 4-5 rozmarino šakeles.

Keptuvę uždenkite ir kiškite į 190 laipsnių orkaitę 25 minutėms. Paskui nudenkite ir dar troškinkite 5-7 minutes, pabarsčiusios smulkinto rozmarino.