Visos žinome, kad nagų lakas - pirmoji pagalba nubėgus pėdkelnių akiai, tačiau yra dar daugybė būdų ir vietų, kuriose ši grožio priemonė nepakeičiama.
Taigi 10 būdų panaudoti nagų laką:

1. Apsaugoti rašalą nuo susiliejimo.
Jeigu sėjate augalus ir lazdelėmis ar popieriukais pažymite, kuriame vazonėlyje, kokios sėklos (mano mama sukarpo grietinės indelį juostelėmis ir ant jų užrašo "pomidorai", "bazilikai" ir t.t.), ant užrašo užtepkite permatomo nagų lako - taip užrašas nesubėgs ir taps atspariu vandeniui. Tą patį galite padaryti su uogienės stiklainiais ar kelioniniais buteliukais, į kuriuos, tarkim, supilate šampūną.

2. Užklijuoti voką.
Kažkada žiūrėjau serialą, kuriame vienas veikėjas numirė apsinuodijęs po to, kai palaižė per daug vokų kvietimams į vestuves... Brr. Geriau jau voką užklijuoti skaidriu nagų laku.

3. Įverti adatą.
Žinote, kaip kartais ima nervas, kai negali įverti siūlo į adatą, nes siūlo galiukas būna išsišakojęs? Patepkite jį nagų laku ir įversite jį be vargo. Voila!

4. Apsisaugoti nuo dažančių žiedų.
Jeigu jūsų žiedas dažo ir panešiojus jį pažaliuoja pirštas, ištepkite žiedo vidų plonu skaidraus nagų lako sluoksniu. Tą patį galėčiau patarti ir toms, kurios yra alergiškos bižuterijai arba jus beria nuo laikrodžio apyrankės sagties: užtepkite tas metalo vietas, kurios liečiasi su oda, ir išvengsite alerginės reakcijos (ar bent jau ji prasidės keliomis valandomis vėliau).

5. Apsaugokite raištelius ar kaspinų galus nuo irimo.
Tikriausiai teko girdėti, kad kaspiną nuo atspurimo apsaugo, jeigu jo galiuką apdegini? Taip pat veikia ir nagų lakas. Raištelių galiukus galite užtepti spalvotų nagų laku - žaismingesniam įspūdžiui.

6. Sutvirtinkite varžtus.
Tam, kad įsuktas varžtas tvirčiau laikytųsi, prieš sukdamos jį padenkite nagų laku arba nagų lako įlašinkite į išgręžtą skylę.

7. Atskirkite daiktus.
Aš skirtingais nagų lakais nuspalvinau namų raktus, kad be vargo galėčiau atskirti, kuris yra nuo kurios spynos. Mano draugė skirtingais nagų lako lašeliais pažymėjo kairę ir dešinę ausines, kad nereiktų ieškoti mažų raidyčių.

8. Nubrėžkite žymą.
Pažymėkite gradaciją ant plastiko butelio, kuriame skiedžiate valiklį su vandeniu ar gėlių trąšas - taip žinosite, kiek ko pilti.

9. Izoliuokite rūdis.
Metaliniai buteliukai ar flakonai, kuriuos laikome vonioje ar ant kriauklės, dažnai palieka rūdžių skritulį ant plytelių. Jeigu norite to išvengti, buteliuko dugno briaunas padenkite nagų laku.

10. Karpų šalinimas.
Sako, kad ant karpos užtepus nagų lako, ji turėtų išnykti per savaitę. Išbandykite - blogiau nebus.

11. Pasigaminkite vandeniui atsparius degtukus.
Tereikia galvutes su siera pamirkyti į skaidrų nagų laką ir leisti joms nudžiūti. Dabar metas lietuje šašlykus kepti!

12. Vietoje amoniako nualpusiems.
Jeigu kažkas nualpo, o jūs po ranka nieko neturite, pasirauskite rankinėje ir po nosimi nualpusiam žmogui pakiškite nagų lako buteliuką. Stiprus kvapas turėtų padėti atsipaipalioti.

13. Priverskite daiktus švytėti.
Niekada tamsoje nerandate televizoriaus pultelio arba neįžiūrite mygtukų? Nudažykite juos tamsoje švytinčiu nagų laku.