O štai moterys dažniausiai galvoja, kad vyrai, kurie naudojasi prostitučių paslaugomis, yra sekso gigantai, jiems reikia dauuuug sekso arba tiesiog nenori prisirišti, užmegzti ilgalaikių santykių, todėl renkasi pragmatiškus - „tik seksas, jokių jausmų".

Kita dalis moterų dar mano, kad vyrai viešnamiuose ieško supratimo, nori būti išklausyti, patys pasipasakoti. Tokiems vyrams pats aktas ne toks ir svarbus - jis būna tik kaip priedas prie bendravimo.

Bet tai tik spėlionės ir galimi „kliento" - moteris perkančio vyro - psichologinio portreto štrichai.

O štai rimti dėdės atliko tyrimą, rašo SexyWeek. Jie ne spėliojo, o tiesiog panoro išsiaiškinti, kodėl vyrai perka moteris. Tyrėjų nuomone, vyrai, mokantys už seksą, iš tiesų mano, kad meilę įmanoma nusipirkti.

Tyrimo metu buvo studijuojamos sekso darbuotojų bei klientų emocijos ir motyvacijos. Tyrimo metu išaiškinta, kad trečdalis vyrų, mokančių už seksą, nori turėti ilgalaikius asmeninius santykius su tomis moterimis, kurioms moka. Tokiu būdu tyrėjai padarė išvadą, kad eskorto merginų paslaugos laikui bėgant „normalizuosis" - seksualiniai kontaktai perspektyvoje taps ilgalaikiais, pastoviais santykiais. Neprimena „Gražios moters" scenarijaus su Julia Roberts ir Richardu Gere?

Tyrimas rodo, kad klientai, kurie nuolat naudojasi sekso paslaugomis, tikisi patirti gilaus prisirišimo jausmą, kuris palaipsniui peraugtų į meilę ( o tai romantikai - tikisi viešnamyje sutikti meilę!). Kai kurie klientai patikino, kad moka pinigus ne vien už procesą. Jie tikisi sutikti meilę, pajusti artumą, patirti ne tik kūnišką, bet ir emocinį pasitenkinimą, palaimą.

Vienu žodžiu, vis labiau populiarėja vadinamasis „Girlfriend Experience" - kai santykiai tarp kliento ir sekso darbuotojos labai kryptingai perauga į „pasimatymus". Tokiu būdu paslauga tampa ne tik seksas, bet ir kliento palaikymas, bendravimas su juo.

Gera žinia, manau, iš to tik ta - vis dėlto ne seksas svarbiausia, o meilė. O dar vienas guru teigia, kad žmonės skiriasi dėl pinigų stygiaus ir blogo sekso. Meilės nėr, meilės!