Vyrai visaip jį dirgino, maigė, kuteno, glostė ir skanavo, kad moteris patirtų didįjį O. Bet štai tyrimas ėmė ir parodė, kad moterims paprasčiausiai užtenka lytinio akto, kad pasiektų orgazmą. Be to, toks orgazmas gerokai skiriasi nuo to, kuris patiriamas, stimuliuojant klitorį, rašo The Daily Mail.

Mokslininkai, išspausdinę savo darbo rezultatus leidinyje Journal of Sexual Medicine, priėjo prie išvados, kad vaginalinis ir klitorinis orgazmas - visiškai skirtingi reiškiniai, veikiantys atskiras galvos smegenų sritis.

Be to, mokslininkai išsiaiškino, kad moterys gali patirti orgazmą, ne tik stimuliuojant jų klitorį ir vaginą, bet ir veikiant visą eilę erogeninių zonų, pavyzdžiui, jei vyras čiulpia krūtų spenelius ar kandžioja sprandą. Kitos moterys orgazmą pasiekia netgi mintimis!

Legendinis taškas G, kažkada laikytas universaliu mygtuku, nuskraidinančiu moterį į stebuklingų pojūčių pasaulį, mokslininkų manymu, gali suvaidinti svarbų vaidmenį - sumažina gimdymo skausmus, patį skausmo slenkstį (reakcija į skausmą; kiekvienas žmogus skausmą ištveria skirtingai) padidindamas 2 kartus. Vadinasi, atsparumas skausmui padidėja.

Gebėjimas pasiekti orgazmą vaginalinės stimuliacijos būdu gali būti susijęs tiek su fizine, tiek ir su psichine moters sveikata: sveikos moterys patiria orgazmą ir be klitorio stimuliacijos, įsitikinę mokslininkai.

Tyrėjai iš Rutgerso universiteto Niudžersyje atliko eilę eksperimentų, kurių metų buvo tomografu skenuojamos besimasturbuojančių moterų galvos smegenys. Psichologijos profesorius Barry Komisariukas pareiškė, kad smegenų dalys, kurios dalyvauja esant klitorinei, smegenų ir vaginalinei stimuliacijai, nors ir yra greta, tačiau nepersipina, be to, suaktyvinami visiškai skirtingi jautrios smegenų žievės zonos taškai.

Mokslininkai atrado ir kitokių patvirtinimų savo hipotezei dėl skirtingų moters orgazmo rūšių. Moterys su nugaros smegenų pakitimais, pažeidusiais ryšį tarp klitorio ir smegenų, prisipažino, kad vis tiek patiria orgazmą vaginaliniu budu.

Be to, egzistuoja pavyzdžių, kai moteris gali sau sukelti orgazmą vien tik mintimis, be jokios lytinės stimuliacijos. Žinoma, kad kai kurios moterys patiria orgazmą sportuodamos.

***

Pagaliau galėsiu normaliai paaiškinti Nielsui, kad nesu kažkokia išsigimėlė. Taip, žinau, esu viena didelė erogeninė zona. Jis stimuliuoja klitorį - man gerai, būna viduje - irgi gerai. Anąsyk kandžiojo sprandą ir nežinojau, kad net tokiu būdu galiu ejakuliuoti (anksčiau fontanai trykšdavo tik stimuliuojant klitorį ir vaginą).

Ir visi tie trys pojūčiai - be galo skirtingi. Ejakuliavus palengvėja, lyg būčiau norėjus viską atiduoti, išsiveržti. Bet akyse nebūna jokių spalvotų burbuliukų. Jie būna, kai vyras mane stimuliuoja iš vidaus arba kai dirgina klitorį. Kai jaudrinamas kauburėlis, plyksteli ir kaitaliojasi šalčio bei karščio bangos, visą kūną laižo tokie momentiniai malonumo liežuviai. O vaginalinis orgazmas apima mane visą... Tada ir spalvoti burbuliukai, ir palengvėjimas, ir malonus karštis užlieja.

O dar reikia įsivaizduoti, kad patiriu ne vieną orgazmą iš eilės... Žodžiu, tegu mokslininkai aiškinasi, o aš mėgausiuosi kūniškais malonumais. Saugiai, žinoma.