Alaus kokteiliai su saldžiu putojančiu gėrimu (arba kitaip - shandy) yra gaminami visame pasaulyje.
Klasikinis shandy maišomas taip: alus (begalės jo rūšių) ir limonadas arba citrusinis putojantis gėrimas, imbierinis alus ar sidras. Santykis dažnai būna 1:1. Beje, tai yra skonio reikalas.
Išvardinti visus shandy variantus būtų gana sudėtinga, tačiau pateikiame keletą variantų iš skirtingų pasaulio šalių.
Prancūzija, Italija, Šveicarija - Panache („sumaišytas" arba „spalvotas"): šviesus alus su gazuotu citrinų limonadu ar sodos vandeniu (santykis 1:1). Įlašinus lašelį grenadino - štai jums Monaco.
Ispanija - Champu (taip, taip, „šampūnas") arba Сlara: kvietinis alus su naminiu limonadu (maždaug 60:40).
Didžioji Britanija - Shandygaff (alus ir imbierinis elis (ale - angl.), santykis 1:1) arba Lager top (alus ir pora valgomųjų šaukštų žaliųjų citrinų sulčių ar limonado).
Tačiau, ko gero, didžiausia shandy įvairovė yra Vokietijoje. Štai tik keletas jų:
Radler („dviratininkas") - alus ir gazuotas citrinų limonadas;
Brummbär („niurzga") - porteris ir kokakola;
Alsterwasser arba Alster (Vokietijos šiaurėje esančios upės pavadinimas) - pilsneris ir gazuotas citrinų limonadas;
Russ'n („rusiškasis") - baltas alus ir limonadas;
Colaweizen - Hefeweizen (kvietinis alus) ir kokakola;
Flieger („aviatorius"), taip pat vadinamas Neger arba Turbo - Weisbier (baltas alus) ir kokakola;
Altbier Cola - Altbier (stipriai fermentuotas alus) su kokakola ir Kirschwasser vaisių brendis.
Dažnai vietoj limonado į shandy pila kokį nors sirupą. Pavyzdžiui, Vokietijoje jums įpils braškinio, Lenkijoje - imbierinio, o Prancūzijoje - persikinio.