O svarbiausia, kad abu kartus pavyko! Pirmuoju pyrago varianto taikiniu tapo tėvų skrandžiai. Kai nieko baisaus neįvyko, o jie netgi mane pagyrė (o tai būna labai retai, patikėkit), tai surengiau draugių pižamų vakarėlį ir jau joms iškepiau šį paprastą pyragą. Juk atostogos dar nesibaigė! Panos klykė, kad pyragas nerealus, aš nereali. Tikras kaifas.

O kadangi pyragui nereikia nė vieno kiaušinio (nei baltymo, nei trynio), tai pakrikštijom jį „Kastratu".

Reikės:
1 stiklinės miltų,
1 stiklinės manų kruopų,
1 stiklinės cukraus,
3 didelių obuolių,
cinamono,
cukraus,
1 pakelio sviesto.

Gaminimas. Kol orkaitė įkais iki 180 laipsnių, pasigaminam viską mūsų pyragui. Į dubenį suberiame miltus, manų kruopas bei cukrų ir išmaišome.

Padalinusios obuolius į kelias dalis, jų sėklas (sėklides, cha cha...) išimam, supjaustom obuolius skiltelėmis, sudedam į kitą dubenėlį, apibarstom žiupsneliu cukraus ir cinamono (į vieną pyragą dėjau dar smulkintų graikinų riešutų - eksperimentavau).

Viskas labai greitai, matot? Gali netgi tekti palaukti, kol ta orkaitė įkais. Tada nedidelę skardą (ėmiau tą, kurioje mama kepa kugelį; ji kvadratinė, gili, ne per visą orkaitę. Manau, kad tiktų ir apvali kepimo forma, kad ir silikoninė) ištepiau gabalėliu sviesto. Pamozojau ne tik dugną, bet ir kraštus.

Tada pyrago sluoksnius dėjau tokia tvarka: obuoliai, miltų/manų/cukraus mišinys ir plonomis sviesto riekelėmis nuklojau paviršių. Visko dėjau perpus, o paskui vėl tą patį pakartojau - obuoliai, miltai, sviestas. Kad būtų paprasčiau su sviestu, jį prieš tai padalinau į dvi dalis.

Taigi pyragą pašoviau ir kepiau 180 laipsnių orkaitėje 1 valandą. Išsilydęs cukrus ir sviestas taip gražiai susigėrė į manų ir miltų mišinį... Atrodė kaip trupininis pyragas. Panoms dar skanėstą pagerinau - valgėm jį su vaniliniais ledais.

Žinoma, jei užsigeisite pyrago didesniame inde, viską padauginkit iš dviejų. Tik ne kepimo laiką, žinoma :)

Skanaukit su šypsena!