Dietologai padarė išvadą, jog norėdama atsikratyti kelių nereikalingų kilogramų, moteris turėtų pamėginti valgyti tai, kas tinka jos temperamentui. Kas išbandė, sako, jog veiksminga.

Taigi išsiaiškinkime, kokių mitybos taisyklių verta mums laikytis, kad išliktume puikios formos.

Cholerikės
Nepastovios, ūmios, aktyvios asmenybės. Joms būdinga greita nuotaikų kaita, jos visada lekia, bandydamos visur suspėti, bet dažniausiai visur vėluoja. Dėl tokio elgesio atsiranda mitybos problemų, nes sangvinikėms tiesiog nėra kada prisėsti ir ramiai papusryčiauti ar papietauti. Jos pripratusios užkandžiauti pakeliui ir valgyti tai, kas pasitaikys po ranka. O po ranka dažniausiai pakliūva greitas maistas arba pusfabrikačiai.

Jei norite išsaugoti sveikatą ir kūno lieknumą, į parduotuvę einančioms cholerikėms rekomenduojama laikytis kuo toliau nuo lentynėlių su bulvių traškučiais, sausainiukais ir kitais saldumynais. Geriau būtų juos pakeisti daržovėmis ir vaisiais - jei jau užkandžiausite, tai bent jau naudingais produktais. Be to, būtina įdiegti taisyklę, kad bent vieną laisvą dieną reikia skirti maisto gaminimui. Sriuba, sultinys arba guliašas puikiai jus pasotins.

Cholerikėms tiks bet kokia dieta, svarbiausia, kad ji būtų ne per ilga ir ne perdaug griežta, nes šio temperamento asmenybėms tiesiog neužteks kantrybės laikytis dietos iki pabaigos.

Sangvinikės
Šio temperamento tipo atstovės - ramios ir santūrios. Sangvinikės yra gurmanės, mėgsta rinktinius, neįprastus patiekalus. Pagrindinė sangvinikių svorio augimo priežastis - įvairūs daug kalorijų turintys padažai, užpilai ir priedai.

Jei jūs esate sangvinikė, stenkitės gamindama perdaug nepiktnaudžiauti itin kaloringais produktais. Taip pat tikrai verta atsisakyti vėlyvų vakarienių, kad ir kaip malonu būtų sėdėti iki vidurnakčio su ypatingu patiekalu.

Jei norite greitai išvalyti organizmą, jums tiks daržovių arba kruopų dietos.

Flegmatikės
Lėti žmonės, kuriems patinka ramus gyvenimo būdas. Tokią moterį išjudinti iš komforto zonos - tikra problema, todėl ir atsiranda problemų dėl papildomų kilogramų. Paprastai flegmatikės nemėgsta kuistis virtuvėje - joms paprasčiau tiesiog suvalgyti duonos gabalėlį.

Jei esate flegmatikė ir norite būti puikios formos, teks pamėgti gaminti ir valgyti visavertį maistą, be to, tai daryti tam tikromis valandomis. Ypatingą dėmesį verta skirti pirmiesiems patiekalams. Stenkitės iš savo valgiaraščio išbraukti riebų ir aštrų maistą, taip pat riboti saldžių ir miltinių patiekalų vartojimą. Norėdama atsikratyti poros - trejeto kilogramų, atkreipkite dėmesį į dietas iš sriubų arba košių.

Melancholikės
Iš prigimties - subtilūs, jautrūs žmonės, kurių dvasinė pusiausvyra yra ganėtinai trapi. Dėl savo nestabilaus temperamento melancholikės dažnai yra linkusios į kraštutinumus - iš pradžių parą valgo viską iš eilės, o po to už apsirijimą baudžia save griežčiausiu badavimu. Būtent to daryti melancholikėms jokiais būdais negalima. Dietos turi būti arba 1-2 savaičių ir švelnios, arba (kas būtų efektyviau) galima lieknėti, taikant iškrovos dienas.

Stenkitės valgyti daugiau vaisių. Beje, skirtingai nuo kitų temperamento tipų atstovių, melancholikėms ne tik nėra draudžiama, bet netgi rekomenduojama valgyti saldumynus (žinoma, nepersistengiant). Gabalėlis šokolado arba 2-3 šaukšteliai medaus ne tik sušildys melancholiko dūšią, bet ir suteiks energijos bei noro aktyviam gyvenimo būdui, o tai ir yra svarbiausia kovojant su papildomais kilogramais.

Obettačiau... Kadangi gryno temperamento tipo žmonių sutiksi retai, dažniausiai būna maišyti, tai greičiausiai teks ieškoti aukso viduriuko, sudarant savo autentišką valgiaraštį...