Kaip rašo Tvnet.lv, pačiose didžiausiose pasaulio šalyse buvo atliktas sociologinis tyrimas, kuris parodė, jog pačios nelaimingiausios yra italės. Net 76 procentai šios šalies moterų pareiškė, kad jos yra nelaimingos.

Ne geriau, pasirodo ir kituose svajonių kraštuose, lietuvių (tiesa, kai kurių) akimis žiūrint. Po italių nepatenkintos savo gyvenimu yra ispanės (63 proc.), prancūzės (57 proc.), vokietės (53 proc.) ir britės (51 proc.).

Ir, manau, kad italių nelaimės priežastis - vaikai. Ar galima būti laimingai, kai su tavimi sūnus gyvena iki 40 ties metų? Ne kartą, nusileidus lėktuvui, teko stebėti, kaip italai kuo skubiau stengiasi įjungti savo mobiliuosius ir pranešti: „Mamma, bongiorno! Si.. Si. Ti amo, ciao!". Ne kokioms mylimosioms pirmiausia skambina, o mamai!

Sakoma, kad verta žiūrėti, kaip vyras elgiasi su mama - tai rodo jo požiūrį į moterį. Bet kai bambagyslė nenukrenta ir vyrui pradėjus žilti, tai jau labai įtartina... Labai...

Tačiau pačios nelaimingiausios moterys Europoje išvardijo kitas priežastis: ekonominę krizę ir sudėtingą darbo paiešką ką tik iškeptoms mamoms. Italės skundžiasi, kad šalyje itin trūksta vaikų darželių.

Dar daugiau - daugiau nei pusė apklaustų italių teigė, kad apgailestauja dėl nelaimingos santuokos, tačiau daugiau savigraužos - net 2/3 moterų tai prisipažino! - joms sukelia vaikai. Italės teigia, kad italų vyrai yra dabitos, tinginiai, tik savimi susirūpinę savimylos, todėl moterims tenka didesnis darbo krūvis namuose.

Ir tai tiesa - tas pats tyrimas parodė, kad 70 proc. italų vyrų niekada nesinaudojo dujine virykle, o dar daugiau - net 95 proc. - pareiškė niekad neprisilietę prie skalbiamosios mašinos...

Taigi ir sakiau - nelaimės priežastis yra vaikai! Bet kas juos auklėja? Ar ne tos pačios moterys? Ar ne mamos išlepina ir neišspiria jų laiku iš namų? Iki 40-ties savo „vaikeliui" ruošia pastą, skalbia, lygina... Kada suaugusiam vyrui išmokti savarankiškumo? Nėra jokių sąlygų...

Iš motinos rankų jie keliauja į žmonos. Tai kaip moteriai jaustis laimingai, kai namuose turi ne partnerį, o dar vieną DIDELĮ vaiką?

Ir kai vienoje kelionėje italui pasakiau apie juos sklandančią nuomonę, jis puolė neigti. Sako, ne, aš savarankiškas, gyvenu Milane, keliauju po pasaulį, nereikia, kad manimi kas nors rūpintųsi. Kai paklausiau, kur Milane gyvena, jis atsakė - pas mamą, nes... dar nesukūrė šeimos!

Štai taip, mielosios. Italas moka tik ilgų makaronų ant ausų pakabinti, o šeimoje jis dažnai būna netinkamas. Ne visi italai, žinoma, tokie, bet... Jei esi pasirengusi buitį kuopti pati, o nori tik saldainiuko šalia, tada gali ir užmegzti sntykius. Duok dieve, pasitaikys italas kulinaras...