Aną savaitę Lietuvoje viešėjęs Maksimas Galkinas apie stringus labai gerai pasakė: „Eta takaja štuka, gde i zdes' čerta (rodė priekyje vertikaliai), i zdes' čerta (braukė per juosmenį), nu, a zdes' (atkišo užpakalį) - ni čerta".

Iš tiesų stringai yra bene didžiausias mados/stiliaus nesusipratimas, kuris visuomet sukels diskusijų. Nei juos sveika dėvėti, kai juostelė slankioja ir dirgina organus bei nuo išeinamosios angos gali užnešti infekcijų, nei patogūs (ypač vasarą, kai prakaituojame daugiau). O jei dar moteris nusiperka mažesnius stringus, tai šie įsirėžia ne tik į meilės rankenėles, bet ir į lytines lūpas.

Britų specialistai  teigia, kad stringų populiarumas krinta - jų pardavimai per pastaruosius metus itin sumažėjo. Stringų piku, atsižvelgiant į paklausą, laikomi 2003 metai. Palyginti su dabartiniais pardavimais, šio tipo kelnaičių paklausa smuko 17 procentų.

Palyginti su bendra apatinio trikotažo statistika, 2011 metais stringų parduodama tik daugiau nei penktadalis - 23 procentai.

Kai kurie ekspertai mano, jog tokia tendencija rodo, kad moterys atsisako atviro seksualumo, kuris jau įgriso visuomenei ir tapo nebe aktualus. Stringus išstumia gal ne tokie seksualūs, bet užtat patogūs kelnaičių modeliai - šortukai arba kelnaitės, panašios į korsetą (kokias mūvėjo Bridžita Džouns, pamenat?). Beje, man stringai niekad nebuvo seksualumo išraiška...

Garsios kompanijos „Peacocks" atstovų teigimu, šįmet pirmą kartą stringų paklausa buvo mažesnė nei kitų kelnaičių modelių. Kaip kurių specialistų nuomone, tokiai tendencijai įtaką gali daryti ir ekonominiai veiksniai - paprastos ir patogios kelnaitės yra pigesnės nei keli virvutės rėžiai.

O ir medikai nėra palankūs stringams: dažnas arba nuolatinis jų dėvėjimas gali sukelti odos sudirgimą ir jau minėtą lytinių organų infekciją.