Mano manymu, daugelis vyrų nemėgsta „Sekso ir miesto" vien todėl, kad jis išmokė moteris būti... vyriškomis: daryti karjerą ir per daug nesijaudinti, kas šią naktį miegos tavo lovoje. Ar tai blogai, ar ne - spręsti jums. O kol kas pakalbėkime apie pamokančias žymiausių pasaulyje mylimųjų istorijas.

Romeo ir Džiuljeta: bendravimas yra svarbiausia
Šie įsimylėjeliai tikrai gali mus išmokyti keleto dalykėlių apie aistrą. Pamatėte mielą vaikinuką vakarėlyje? Kodėl nepamėginus nepaklusti socialinėms ir šeimos normoms bei atiduoti viską, kad būtumėt kartu. Tačiau čia kalbėsime ne apie tai. Svarbu tai, kuo Romeo ir Džiuljeta galėjo pasinaudoti - bendravimo pamoka. Paprasčiausias pasakymas „Aš apsimesiu, kad nusižudžiau, Romeo" ir atsakymas „Jėga, aš tau padėsiu" galėjo viską pakeisti. Būkite atidūs: vien todėl, kad mylite žvaigždžių jums skirtąjį mylimąjį, nereiškia, kad jis gali skaityti jūsų mintis.

Gražuolė ir Pabaisa: kantrybė - tai dorybė
Žinoma, ji buvo įkalinta jo pilyje, tačiau Gražuolė taikstėsi su Pabaisos užgaidomis gana ilgą laiką, kol jis pavirto princu. Aš nesiūlau jums laukti amžinai, tačiau suteikite plaukuotajam „Aš-mylėjau-tave-nuo-aštuntos-klasės-tačiau-niekada-negalėjau-būti-kartu" vyrukui antrąjį (o kartais - ir trečiąjį) šansą. Juk jis gali būti jūsų pabaisa... gerąja prasme.

Henris 8-asis ir visos jo žmonos: jis nepasikeis dėl tavęs
Jis garsus tuo, kad įkūrė Anglikonų bažnyčią, nes kitaip popiežius nebūtų leidęs jam išsiskirti su žmona. Ko gero, jis atsakingas ir už frazę „atsisveikink su galva". Bandydamas susilaukti sūnaus, Henris turėjo šešias žmonas. Galbūt jums gaila pirmosios, antrosios ar trečiosios žmonos, tačiau šeštoji žmona galėjo pasinaudoti mano patarimu: brangioji, jis nepasikeis dėl tavęs. Jūsų vaikinas yra toks pats, kaip ir Henris - jei jūsų vaikinukas būtų nužudęs pirmąsias penkias savo merginas (ar jei jos nutraukė su juo santykius, nes jis negalėjo baigti „kabinti" bet kokių eilinių mergšių visuose baruose), kodėl jūs galvojate, kad jūsų santykiai bus nors kiek kitokie? Atsiprašome, tačiau bjaurus ištvirkėlis, ko gero, dėl jūsų nepasikeis. Jis geriau sukurs bažnyčią.

Jackas ir Rose: paleisk
"Titaniko" įsimylėjelių istorija moko mus nelaikyti įsikibus į tą, kuris tave gali nutempti į dugną.Taip, jūs galėjote girdėti šios romantiškos kelionės vandenynu su jaunu Leonardo DiCaprio atitikmenį iš draugių, tačiau svarbu žinoti, jog kažkas pasibaigė, sugebėti pasakyti sudie, tiesiog paleisti ir sušvilpti artimiausiai gelbėjimo valčiai. Patikėkite manimi, tai gali būti sunku, tačiau tai (tikrąja to žodžio prasme) gali ištraukti jus iš ganėtinai įsismarkavusių bangų.Tigeris Woodsas ir Elin Nordegren: nesusitikinėkite su profesionaliu sportininku
Jokių sąmojingų juokelių ar pamąstymų čia nebus. Tai tiesiog faktas. Nesusitikinėkite su profesionaliu sportininku. Neįtikinau? Prisiminkite draugę mušusį Gintarą Einikį bei tarp dviejų moterų besibalškiusį Rimą Kurtinaitį.

Jessica Simpson ir Nickas Lachey'is: pasilaikykite tai sau
Kas gali nutikti blogo, kai dvi nekaltos, šviesiaplaukės pop žvaigždės susieja savo gyvenimus ir filmuoja savo pirmuosius santuokos metus MTV realybės šou "Jaunavedžiai"?! (Klausimas retorinis.) Dalytis savo laime ar santykių peripetijomis su šeima ar draugais yra viena, tačiau virsti pora, kurios asmeninio gyvenimo detalės matomos pusei pasauliau - visai kas kita. Tai tarsi pasikabinus neoninį užrašą „MES TOKIE LAIMINGI IR MES KARTU... PAŽVELKITE Į MUS!" vaikščioti po miestą. Jūs tarsi užprogramuojate save nesėkmei, nes bandote atitikti susikurtą laimės įvaizdį.

Danny Zucko ir Sandy (miuziklas „Grease"): vasaros romanai gali tęstis
Vien todėl, kad kažkas prasideda kaip trumpas romaniūkštis, paprasčiausias kabinimas, vasaros meilės nuotykis, nereiškia, kad tai pasmerkta nesėkmei. Kai nebekabiname etikečių santykiams (tokių kaip „rimti", „atsitiktiniai", „tikras vyras", „karštas vaikinukas vienai nakčiai"), mes užsibrėžiame gauti iš santykių viską. Ir sakydama „viską", aš turiu omeny 1978 metus ir Johną Travolta odinėmis kelnėms. O taip...

Jane Eyre ir Rochesteris: būkite atsargi su vaikinu, turinčiu praeitį
Visi vyrai turi savotišką metaforinę pono Rochesterio žmonos versiją kažkur praeityje: išprotėjusios buvusios merginos, nekokia reputacija, mamytės reikaliukai. Geriausia būtų vengti tikrai prasto bagažo, kuris gresia gaisru namuose. Pagalvokite du kartus, jei jo buvusi ilgalaikė mylimoji vis atsiranda jūsų gyvenime; jei sklando patikimi gandai, kad jis turi bėdų su alkoholiu ar narkotikais, jei vis pagaunate jį meluojant; jei tikrai nekenčiate visų jo draugų... Žinoma, jums gali ir pavykti (romano pabaigoje Jane Eyre galiausiai apsigyveno su ponu Rochesteriu), tačiau iki to gali nutikti ir nemalonių dalykų.