Ji iš savo kolegės gyvūnų prieglaudoje pasiskolino Dr.Susan Kleiner knygą The Good Mood Diet, Power Eating, and Powerfood Nutrition Plan („Geros nuotaikos dieta, energetinis maitinimasis ir energetinis mitybos planas"), su dideliu susidomėjimu ją perskaitė ir man pateikė santrumpą. Štai keli Tedi atsiųsti laimės maistai ir pasiūlymai, su kuo tą laimę valgyti:

Pienas. Jame gausu angliavandenių ir triptofano - tai laimės hormono serotonino statybinės medžiagos. Pienas yra natūralus angliavandenių šaltinis, kuris padeda palydėti triptofaną į smegenis. Piene esančios medžiagos didina serotonino kiekį, o šis pakelia nuotaiką. Jūsų kūnui reikia piene esančio vitamino D, kad pasigamintų serotonino - štai kaip pieno gėrimas gali prisidėti prie laimės jausmo. Jame esantys išrūgų baltymai padeda tausoti raumenis. Tiks bet kokio riebumo pienas (2%, 1%, nugriebtas ir t.t.), tad tiesiog pasirinkite savo mėgstamą.
Kaip valgyti laimę:
Dribsnių dubenėlis ryte ir dieną pradėsite jausdamasi žvali.
Šalto pieno stiklinė po pietų, kad jūsų kūnas būtų pasiruošęs kitam viršininko išpuoliui.
Įpilkite šlakelį pieno į savo karštą šokoladą, kavą ar arbatą.

Žuvis. Riebioje žuvyje yra svarbių riebiųjų rūgščių, kurios pagerina koncentraciją, pakelia nuotaiką bei skatina smegenų ląstelių atsinaujinimą.
S. Kleiner rekomenduoja rinktis lašišą, skumbrę, tuną, sardines, silkę ar vėžiagyvius. Valgykite žuvį 3-5 kartus per savaitę arba gerkite žuvų taukus. Jei jūs nesate jūros gėrybių mėgėja ar ne visada turite laiko ant grotelių pasikepti lašišos didkepsnio, žuvų taukai yra puikus pakaitalas. Įsitikinkite, kad žuvų taukuose yra DHR ar EPR rūgščių, per dieną rekomenduojama išgerti apie 1000 mg žuvų taukų.
Kaip valgyti laimę:
Išgerkite žuvų taukų ryte (nelabai laimiškai skamba).
Pasigaminkite tuno sumuštinį pietums ar greitam užkandžiui tiesiog užsidėkite šiek tiek tuno ant krekerių.
Pasigaminkite nuostabią jūros gėrybių vakarienę.

Latte kava. Kofeinas suteikia nuo sofos pakilti reikalingą energiją, o pienas... jau kalbėjome apie jo naudą. S. Kleiner pataria derinti pieną su nedideliu kiekiu kofeino. Padarykite tai dienos pradžioje ar prieš treniruotę, ir tai pakels jums nuotaiką bei suteiks energijos. Gydytoja rekomenduoja nebegerti kavos jau po vidurdienio, na, o jei negalite iškęsti, paskutiniu dienos puodeliu pasimėgaukite ne vėliau kaip 17 valandą.

Kiaušiniai. Kiaušinio trynyje esančios medžiagos yra svarbios tiek mūsų mintims, tiek judesiams. Jos taip pat palaiko smegenų ląstelių regeneraciją. Trynys yra daugelio vitaminų ir mineralų šaltinis bei baltymų šaltinis.
Kaip valgyti laimę:
Prancūziškas skrebutis.
Jūsų mėgstamu būdu pagamintas kiaušinis: plaktas, apkeptas iš abiejų pusių ar tik iš vienos pusės kiaušinis.
Įtraukite kiaušinius į pietus ar vakarienę, pasigaminkite frittatą ar kišą.
Ant salotų užbarstykite kietai virto kiaušinio.
Suplakite keletą kiaušinių ir užpilkite ant rudų ar baltų ryžių.

Cinamonas. Cinamonas atveria jūsų kraujagysles, tad deguonis geriau pasiekia jūsų raumenis ir smegenis - taip jaučiatės geriau ir turite daugiau energijos.
Kaip valgyti laimę:
Užberkite cinamono ant...
rytinės kavos
prancūziško skrebučio
avižinės košės
kario patiekalų
sriubos
obuolio riekelės.

Produktai, slopinantys laimės pojūtį. S. Kleiner pataria vengti riebaus, kepto, greito maisto ir pusfabrikačių. Jie užsibūna jūsų skrandyje,o riebalai yra nesveika smegenims ir arterijoms. Be to, derėtų dažniau atsisakyti saldumynų, nes nedidelis kiekis cukraus pakelia nuotaiką, o daug cukraus dažniausiai nuliūdina.
Tarp vengtinų produktų yra:
Kepiniai (tokie kaip sausainiai, pyragėliai)
Bulvių traškučiai
Supakuoti užkandžiai
Greitas maistas

Kaip laimę valgo braškės:
Tedi:
Mano mėgstamiausi yra cukrumi apibarstyti dribsniai, nesvarbu su ar be pieno. Aš esu tiktas dribsniažmogis.
Ugnė: Ar kakava tinka? Man nėra nieko geresnio!
Vaiva: Juodu šokoladu padengtos espresso kavos pupelės! Visada jų turiu automobilyje, kad neužmigčiau prie vairo (žinau žinau, prastas pasiteisinimas).
Vika: Mandarinai! Ypač žiemą (ką, labai paprastai skamba? Hmm... tada braškės su grietinėle).
Aš (Liucija): Bruchetta su alyvuogių aliejumi ir itališkais pagardais bei ančiuviais.