Ir ji atsipalaidavusi mėgaujasi maistu: ir mėsos patiekalais, ir spagečiais, ir sūrio deda negailėdama. O aš manau, kad dar vienas metodas išlaikyti tobulas (palyginti su aktorės amžiumi) kūno formas - valgyti lėtai, mėgaujantis pačiu procesu. Juk italui būtų pasityčiojimas maistui skirti tik 20 minučių!
Ką būtent valgo Sophia Loren? Štai keletas kino deivės receptų.

ĮŽYMIEJI LOREN SPAGEČIAI

4 porcijoms reikės:

  • 100 g smulkintų petražolių,
  • 3 česnako skiltelių,
  • 30 g kedro riešutų,
  • 3-4 sardinių aliejuje,
  • 10 didelių žaliųjų alyvuogių be kauliukų,
  • 2 šaukštų kaparėlių,
  • 1 nedidelio svogūno,
  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • 450 g spagečių,
  • šviežiai sumaltų juodų ir raudonųjų pipirų.

Gaminimas:
Iki padažo tirštumo sutrinkite petražoles, česnaką, riešutus, sardines, kaparėlius, alyvuoges ir smulkiai supjaustytą svogūną. Išvirkite spagečius, nupilkite nuo jų vandenį, sudėkite juos į puodą su stipriai pakaitintu, beveik verdančiu alyvuogių aliejumi vienai minutei ir pamaišykite. Dabar perkelkite pastą į lėkštes ir apipilkite padažu. Pagal skonį įberkite juodųjų ir raudonųjų pipirų.

SENELĖS LUIZOS PIPIRIUKAI

Reikės:

  • 8 didelių arba 10 mažų raudonųjų pipirų,
  • 4 šaukštelių alyvuogių aliejaus,
  • 3 skiltelių česnako,
  • 3 šaukštų tarkuoto Parmezano sūrio,
  • 1 šaukšto maltų džiūvėsėlių,
  • druskos pagal skonį.

Gaminimas:
Iškepkite pipirus orkaitėje ir nuimkite jų odeles. Po to išvalykite jų vidurius ir supjaustykite 1,5 cm gabalėliais. Ant vidutinio kaitrumo ugnies pašildykite alyvuogių aliejų, įberkite į jį gabalėliais supjaustytą česnaką, prieš tai paskrudintą iki auksinės spalvos, sudėkite pipirus ir nuolat maišydamos, kepkite ant silpnos ugnies 20 minučių. Ant patiekalo užberkite druskos, Parmezano sūrio ir džiūvėsėlių, sumaišykite viską ir - skanaus!

MARCELLO MASTROIANNI PUPELĖS

6 porcijoms reikės:

  • 300 g kiaulienos spirgučių,
  • 500 g išmirkytų baltų arba tamsių pupelių,
  • supjaustyto virto kumpio (dalis nuo kaulo),
  • šakelės šviežio rozmarino,
  • 1 šaukšto riebalų,
  • skiltelės česnako,
  • pusės svogūno,
  • 2 šaukštų smulkinto baziliko,
  • 1 kg nuluptų pomidorų,
  • šviežiai sumaltų pipirų,
  • druskos pagal skonį.

Gaminimas:
Nevarginkite savęs - viską sudėkite į puodą, pamaišykite ir pusę valandos patroškinkite.

Sophia Loren žino, kaip ir ką valgyti, kad atrodytų dailiai.