39 metų aktorė, žinoma iš filmų „21 gramas", „Džeinė Eir", "Antikristas", į skandalingojo režisieriaus Larso von Triero juostos „Melancholija" premjerą (ji kartu su Kirsten Dunst vaidina seseris) atvyko vilkėdama perregimą juodą suknelę. Pats drabužis jau buvo provokuojantis, bet aktorė dar įbėrė pipiriukų - užsisegė nėriniuotą liemenėlę (po perregimais audiniais geriau nesivilkti nieko perregimo ar nėriniuoto).

Taip kaip dabar vertinti jos skonį? Lietuva negailestingai su žemėmis maišė Nataliją Zvonkę, kuri televizijos projekte „Chorų karai" pasirodė perregima suknele su gėlių raštais strateginėse vietose. Žinoma, Charlotte yra tarptautinio lygio garsenybė, tačiau vertinimas griežtas - gal ir gražu, bet ne besilaukiančiai kūdikio mamai. O dar tiksliau - ne viešai.

Aštuntą mėnesį nėščia aktorė savo apranga pribloškė ir prancūzus, ir festivalio svečius. Tai trečiasis Charlotte ir jos ilgamečio gyvenimo partnerio aktoriaus  bei režisieriaus Yvano Attalo vaikas. Menininkų pora dar augina 13 metų sūnų Beną ir 8-erių dukterį Alice.

Charlotte įžymi ne tik savo vaidmenimis. Kai apie ją kalbama, visuomet primenama, kad ji yra aktorės Jane Birkin ir muzikos legendos Serge Gainsbourg duktė. Taip, taip, to paties Serge, kuris 1969 metais parašė įžymiają dainą „Je t'aime... moi non plus" - šitą, su padūsavimais ir aimanomis:

O kol klausysitės, apžiūrėkite Charlotte suknelę, sukėlusią apkalbų audrą. Jei atvirai, man tokie žmonės, vadinamieji neformatai, netgi kažkuo žavūs. Kažkada ir Diane Keaton  ant raudonojo kilimo pasirodė su kelnėmis, o šįmet kelnių kostiumą rinkosi gal kokios 5 aktorės! Bet nelabai tikiu, kad labiau miegamojo drabužius nei vakarinę suknelę primenantys ansambliai užplūs raudonojo kilimo renginius. Pažiūrėsim - pamatysim.

Aktorė Charlotte Gainsbourg.
Iš kairės: aktorės Charlotte Gainsbourg ir Kirsten Dunst, režisierius Larsas von Trieras.