Skrendu pailsėti 10 dienų į Turkiją. Tai Liucija mane erzina, kad ten sutiksiu svajonių jaunikį. Jau beveik imu įtikėti šia galimybe, tai gal todėl sapnuoju visokias erotines scenas?

Pasirodo, erotinius sapnus sapnuoja tiek vyrai, tiek moterys. Tai visiškai normalus reiškinys, liudijantys seksualinio potraukio brandą. Erotinių sapnų dažnumas niekam nepavaldus: galime juos sapnuoti kiekvieną naktį, kartą per mėnesį arba kartą per metus.

Tiesa, vyrai juos sapnuoja dažniau, ir nuo amžiaus tai nepriklauso. Moteris erotiniai sapnai lanko rečiau. Ištekėjusios netgi jaučia tam tikrus sąžinės priekaištus, šiokį tokį nesmagumą ir gėdą, kad sapnuoja ne savo vyrą. O gal netgi keletą vyrų. Arba seksą su moterimi.

Tačiau graužtis dėl susapnuotos neištikimybės nevertėtų, nes tai, ką sapnuojame, nuo mūsų nepriklauso - tai pasąmonės išdava. Gal žiūrėjote vakare erotinį filmą? O gal jums įstrigo per pietus užsimezgusi diskusija su kolegėmis apie erotines fantazijas? Sapnams negalioja jokios moralės nuostatos.

Erotiniai sapnai vyrams gali pasireikšti priešlaikiniu sėklos išsiveržimu. Miegodami jie negali savęs kontroliuoti, o sėklos išsiveržimą reguliuoja būtent smegenų žievėje esantys taškai. Sapnuojant erotinius sapnus, sėkla išsiveržia anksčiau, net neatlikus lytinio akto. Tie vyrai, kurie atsimena erotinį sapną, nubudę pasakoja, kad sėkla išsiliedavo kaip tik tuomet, kai, regis, penis tuoj tuoj turėjo atsidurti makštyje. Ką dažniausiai sapnuoja? Įvairiausius meilės žaidimus, po kurių išsikrauna ir prabunda.

Beje, tie vyrai, kurie realiame gyvenime iš tikrųjų turi problemų dėl priešlaikinio sėklos išsiliejimo, sapne dėl šio sutrikimo nekenčia.

Erotiniuose sapnuose moterys gali patirti orgazmą. Ypač jausmingos moterys dažnai malonų sapną susapnuoja, perskaičiusios kokį bulvarinį romaniuką. Neretai kūno malonumais sapnuose pasidžiaugia tos moterys, kurios niekada nepatyrė orgazmo. Tai joms būna nors tokia paguoda.

Taip pat pasitaiko atvejų, kad erotiniuose sapnuose moteris išdarinėja tokius dalykėlius, kurių nepavyko išgyventi tikrame gyvenime. Čia veikia ir kitos moterys, ir kiti vyrai, ir sado-mazo elementai. Sapnuose verda toks turtingas intymus gyvenimas, kad moterys nejučiomis ima gyventi dvigubą gyvenimą. Sapne elgiasi taip, kokią norėtų save matyti realiame gyvenime - gal būti iniciatyvesnė, drąsesnė, labiau atsipalaidavusi. Perkeldama fantazijas į realų gyvenimą, moteris neretai netgi pagerina savo santykius su vyru.

O mano sapnai - daugiaserijiniai. Nežinau, kaip man tai pavyksta, bet sapnuoju tęsinius. Arba pasikartojantį sapną - kaip juodaplaukis vyras mane pagrobia, nori atkeršyti už savo seserį, bet mane įsimyli... Norėjęs pažeminti ir pasityčioti iš manęs, jis mane apiberia kuo švelniausiais bučiniais, nužiūrinėja mano kūną susižavėjusiu žvilgsniu, paima ant rankų ir kažkur neša. Kaip sulaukti šio vakaro, kad sužinočiau kur atsidursiu?

O vieną kartą sapne mylėjausi su buvusiu draugės vaikinu. Atsibudus taip ir jaučiausi: skruostai raudoni, kūnas nuvargintas, akys spindi... Net paliečiau TEN, kad įsitikinčiau, ar tikrai esu sudrėkusi. Dar įdomiau buvo, kad paskui draugės ėmiau klausinėti, kaip atrodo to vaikino butas. Jos pasakojimas mane įtikino: aš ten buvau! Galėjau papildyti pasakojimą detalėmis ne tik apie kambarį, bet ir apie jos buvusio vaikino kūną, randą dešiniajame šone ir apgamą ant nugaros... Bet ar verta? Negi ji būtų patikėjusi, kad viską tik susapnavau?
Bet tą vaikiną man ir dabar nejauku sutikti. Tiek prikvailiojom sapne...