Dievinu itališką duoną - čiabatą, tad prasimanau įvairiausių receptų. Pati kuriu užtepėles ir bandau, kuri bus gardžiausia. Tai vyšninius pomidorus su varške tepuosi (dar pabarstau ant viršaus citrinpipirių), tai virtą vištieną susmulkinu ir sumaišau su svogūnų laiškais bei majonezu.

O vakar pagarbą atidaviau tunui. Visos mano draugės taip pat jį mėgsta. Jei gaminate didesnei kompanijai, viską proporcingai padauginkite. Žinoma, visas šitas marmalas panašesnis į salotas, bet kadangi jas tepu, tai pavadinau užtepėle.

Reikės:

  • 2 skardinių tuno savo sultyse,
  • 2 kietai virtų kiaušinių,
  • 2 šaukštų konservuotų žaliųjų žirnelių,
  • 1 didelės virtos bulvės (arba kelių mažų),
  • 1 svogūno,
  • 1 paprikos,
  • 0,5 indelio žaliųjų alyvuogių,
  • kelių česnako skiltelių,
  • druskos,
  • pipirų,
  • majonezo.

Gaminimas:

Į dubenėlį sudėkite tuną, smulkiai pjaustytus kiaušinius, svogūno galvą, kubeliais pjaustytą bulvę, per pusę perpjautas alyvuoges, žirnelius. Pagardinkite druska, pipirais ir majonezu (dėkite tiek šaukštų, kad būtų ne sausa masė).

Išmaišiusios salotas tepkite ant itališkos duonos (arba lietuviško batono), papuoškite keliais paprikos lapeliais (galima ir šiek tiek juos pakepti). Prie tokių sumuštinių tinka baltas sausas vynas.