Buvusi parlamentarė Nijolė Oželytė yra gerai pasakiusi, kad jaunimas dabar seksuoja. Anksčiau mylėdavosi, o dabar tik susibėga pasi... kaip gyvuliukai.
Net jei sekso šalininkai turėtų argumentų (susilaikymas yra ėjimas prieš gamtą, kenkia sveikatai; save reikia mylėti; nuo sekso dar niekas nemirė (hm, nebent senukai, užjodinti jaunų mergelių)), vis tiek moters gyvenime būna etapas, kai ji neturi gyvenimo draugo. Vienos nakties nuotykių ji nenori, žino, kad tai tik trumpalaikiai aistros žybtelėjimai, po kurių ją gali užlieti tik dar didesnis kontrastas vienišės būčiai.
Sąmoningas pasirinkimas gyventi be santykių, kol akiratyje pasitaikys tas, kurį pamilsi, irgi reikalauja aukos. Gali kiek nori sau kalti į galvą, atsistojusi prieš veidrodį, kad esi jauna, žavi, kad patinki vyrams, tačiau gyvenimas be sekso paženklina moterį.

Kai kurie vyrai net šuniškai jaučia moterį, ilgai neturėjusią sekso.
Jos akys nespindi, ji neatrodo tokia laiminga, kai ta, kuri gyvena visavertį gyvenimą.
Ji gali būti perdėtai aktyvi, daug dirbti, nes susikaupusią seksualinę energiją reikia kažkur išbarstyti. Manydama, kad energiją išeikvos smarkiai dirbdama, tik kenkia sau dar labiau. Vyrui tokiu atveju darbo (ar sporto) dieta tinka kuo puikiausiai, o štai moterį fizinis krūvis tik nuvargina ir sukelia stresų.
Flirtuodama su vyrais, ji dažniau linkusi prisiliesti prie jų, numesti dviprasmiškas užuominas. Nors kartais garbanotos mintys gali būti ir atvirkštinė bėda - nepasitikėjimas savimi, stengimasis vaizduoti karštą pupytę - tokią, kokia ta moteris net nėra, tačiau nori būti.
Moteris atrodo liūdna, jos veido oda pilka. Mylintis organizme išsiskiria dopaminas ir serotoninas, kurie pakelia nuotaiką, padeda įveikti stresą, ramina bei grąžina sielai ramybę. Specialių medžiagų, padedančių kovoti su depresija, išskiria ir antinksčiai.
Malonumo poveikis moters organizmui yra stulbinamas. Tačiau moteris taip jau sukurta, kad didžiausią malonumą ji patiria su mylimu žmogumi arba bent su tuo, kuris ją seksualiai traukia (Nesu vyras, bet jaučiu, kad ir jiems tas pats; jie netgi skiria „meilę" ir „seksą"). Todėl partnerio pasirinkimas „ai, pasimylėsiu dėl sveikatos, kiek čia galiu gyventi be sekso" yra tik kenkimas organizmui. Jis viską atsimena, ką mes su juo darome, ir paskui keršija pačiu netikėčiausiu būdu ir momentu.
Moters žydėjimo metas - 35-40 metų. Peržengusi trisdešimtmečio ribą, moteris ima jausti visapusišką pasitenkinimą seksualiniais santykiais. Ji myli save, gyvenimą, paprastai būna atsikračiusi nepilnavertiškumo kompleksų, puikiai pažįsta savo organizmą, žino, kaip suteikti malonumą sau bei partneriui, kad jų ryšys būtų harmoningas, dvasingas, o ne vien tik aistringų kūnų susiliejimas.
Mokslininkai nustatė: 1) kuo daugiau tokio amžiaus moteris mylisi, tuo labiau jai reikia sekso; 2) kuo ilgiau moteris gyvena be partnerio, tuo labiau nyksta jos sekso alkis. Pirmu atveju moteris nuolat galvoja apie seksą, netgi skaičiuoja kartus ir nekantraudama laukia, kada vėl galės pasimylėti. Antru atveju domėjimasis seksu pamažu gęsta.
Nepatenkinta moteris būna irzli, nervinga. Jai sunku susikaupti, dažnai savo emocijas (pyktį, apatiją) išlieja ant artimų žmonių.
Argumentas - dėl sveikatos. Jeigu moteris mylisi 2 kartus per savaitę, sumažina insulto bei infarkto riziką. Reguliarus seksas stiprina kaulus, raumenis, be to, stangrina bei didina krūtinę. Taip yra todėl, kad sekso metu pagreitėja kraujo apytaka, jo priteka į krūtis. Kraujas maitina audinius, stimuliuoja naujų ląstelių augimą.
Dėl grožio. Reguliarūs lytiniai santykiai pagerina kolageno sintezę organizme, o jo reikia, kad oda būti švelni ir lygi.

Taigi dabar aišku, kodėl, kodėl įsimylėjusi (ir mylima!) moteris pagražėja? Jos akys spindi, oda tviska - nereikia jokių kremų. Krūtinė padidėja, neatrodo suglebusi, pati moteris nebe eina, o tarsi skrenda.
Žinoma, jei su vyru į lovą gulsitės vedinos tik tokių minčių - pagražėti, tai išeis šnipštas. Seksas be meilės yra tas pats, kas bučiuotis su skafandru ant galvos. Arba, kaip sako Vaiva, laižyti medų per stiklainį.
Geriau sausąjį laikotarpį išgyventi kūrybiškai: skaityti knygas, vaikščioti į teatrą, susitikti su draugėmis, nueiti į klubą. Jokiu būdu nesėdėti su šeimyniniu bulvių traškučių pakeliu prie televizoriaus. Iš jo tikrai nenužengs mylimasis tiesiai jums į glėbį. Daugiau optimizmo ir gal net šiokios tokios įtaigos. Vyrai užuodžia ne tik moteris be sekso, bet ir laimingas bei laisvas. Tiesiog mintyse galvokite, kad mylite, ir jūsų elgesys pamažu ims virpinti orą ir siųsti reikiamas bangas. Sėkmės!