Bandos kelionė prasidėjo pernai gruodį. Kaip tik tada gyvūnai buvo pastebėti Puero miesto Modziango apygardoje. Vos davę apie save žinoti, drambliai netrukus dingo iš akiračio. Tiktai balandžio mėnesį banda ir vėlei apsireiškė. Tąkart į šiaurę nuo Puero esančiame Jusi mieste.

Gyvūnai čia ieškojo vietinių delikatesų. Po kelis mėnesius trukusios migracijos drambliai atsidūrė per maždaug 100 kilometrų nuo tankiai apgyvendintų provincijos sostinės Kunmingo priemiesčių.

Stebint kameromis užfiksuotus vaizdus pavyko išsiaiškinti, kad dramblių bandą sudaro šešios suaugusios patelės, trys suaugę patinai, trys paūgėję drambliukai ir trys jaunikliai. Naktį visi atklydo į netoli Jusi miesto esantį kaimą ir nemenkai nuniokojo žmonių namus bei vištides.

Kaip teigia specialistai, nuklysti taip toli į šiaurę nuo įprastos gyvenamosios teritorijos drambliams nėra būdinga. Jau imtasi priemonių, siekiant užkirsti kelią nelaimėms, tikėtinoms dėl galimo dramblių susidūrimo su žmonėmis, mat, kaip jau tapo aišku, gyvūnai gali įžingsniuoti į žmonių gyvenvietes.