Idėja Burbiškių dvaro gėlyną apsodinti įvairiaspalvėmis tulpėmis kilo muziejaus įkūrėjui ilgamečiam direktoriui Egidijui Prascevičiui. Pirmosios tulpės čia pasodintos dar 1995 metais, o dabar čia auga įspūdinga daugiau kaip puspenkto šimto veislių tulpių kolekcija.

Burbiškio dvaras garsėja ne tik gėlėmis, bet ir itin gražia aplinka, parku ir tilteliais, taip pat akį traukia išpuoselėti ir išskirtiniai pastatai.

Radviliškio rajono meras Vytautas Simelis: „Tulpių žydėjimo šventė Radviliškiui yra neeilinis įvykis. Jį jau žino ne tik radviliškiečiai, žino visa Lietuva. Jis populiarus ir tarp užsienio lankytojų, turistų. Ne tik tulpės laukia čia lankytojų. Laukiam visą vasarą ir kviečiam atvykti. Kviečiam atvykti į Kleboniškių etnografinį kaimą, kuris, nekukliai pasakysiu, netgi yra vertingesnis nei Rumšiškės.“

Tulpių žydėjimas, jei bus palankesnės sąlygos, tęsis apie dvi-tris savaites. Visų atvykusių pasigrožėti Burbiškio dvaru ir jo prieigomis prašome maksimaliai laikytis saugumo reikalavimų: nesibūriuoti, laikytis saugaus atstumo ir stebėti erdvių ženklinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)