Numanyti tai, kad gaisrą sukėlė žmogus, galima dėl keletos priežaščių. Pirmiausia, nelaimės dieną nebuvo nei perkūnijos, nei kitų gamtos reiškinių, galėjusių sukelti gaisrą, tačiau spėti, kad gaisras kilo ne be žmogaus įsikišimo, galima ir dėl dar vienos, kur kas svaresnės priežasties.

Šioje vietoje dar prieš tą didįjį gaisrą ugnis įsiplieskusi buvo 2 kartus. Pirmiausia, buvo balandžio mėnesį apie 22 dieną pastebėtas židinys, laiku sureaguota, užgesinta. Po to po kelių dienų antrą kartą, grynai gegužės 4 dieną, per gaisrininkų dieną, grynai toje vietoje 3 kartas kaip sakant buvo.

„Mes manome, kad čia tikrai kokio piktavalio žmogaus ranka bus prisidėjusi prie šio gaisro kilimo. Pirmiausia, dar 2006 metų balandžio 22 dieną buvo pastebėtas židinys, tada laiku sureagavome ir užgesinome. Po to, po kelių dienų, jau antrą kartą kilo gaisras. O tada, jau gegužės 4 dieną, per Šv. Florijon, Gaisrų sergėtojo dieną, lygiai toje pačioje vietoje kilos trečiasis, didžiuoju vadinamas gaisras“, – prisiminė Kretingos miškų urėdijos Juodkrantės girininkijos vadovas Romas Andrusevičius.

Daugiau apie 2006 metų gaisrą, išdegusius miško plotus, kaip jie atsigauna po nelaimės, kokia biologinė įvairovė šiuo metu tuose plotuose? Kada jie pasieks brandą, kviečiame žiūrėti vaizdo reportaže.