Muziejaus viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vedėja Nina Puteikienė, sutikusi GRYNAS.lt komandą palydėti į ekskursiją po rekonstruotą akvariumą, pasakojo, kad labiausiai lankytojai nori pamatyti įrengtą įspūdingą 25 metrų povandeninį tunelį, kuris jau tapęs šių metų Lietuvos turizmo hitu.

„Virš mūsų galvų yra 750 kubinių metrų vandens. Baseine, kuriame vandens temperatūra yra 15 laipsnių šilumos, yra ištirpę 15 gramų druskos. Tokios sąlygos geriausios gyventi mūsų didžiausioms žuvims, tai yra eršketams. Daug kam kyla klausimai, kodėl eršketai? Žmonės sako, kad Europos akvariumuose juk plaukioja rykliai. O mūsų atsakymas yra toks: jūs ryklius pamatysite visur, o kur paskutinį kartą matėte eršketų?“ – ką atsako besidomintiems, pasakoja N. Puteikienė.

Būtent eršketus čia galėjote pamatyti ir prieš akvariumo rekonstrukciją, jie čia prieš 15 metų specialiu reisu atskraidinti iš Volgos žiočių. N. Puteikienė pasakoja, kad šios žuvys ypatingos tuo, kad esant geromis sąlygomis užauga iki 8 metrų ilgio.

„Tai – realu, nes tuo metu, kai eršketai buvo atgabenti, jų ilgis siekė apie metrą, gal šiek tiek mažiau. Dabar, po penkiolikos metų, jų ilgis yra daugiau nei 2 metrai, o kai kurių ir daugiau. Pasirodo, kad per metus eršketas paauga apie 10 centimetrų, o jeigu eršketas gyvena 100 metų, tie 8 metrai, manau, yra visiškai realu“, – pasakoja viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vedėja.

Daugiau apie atsinaujinusį Klaipėdos jūrų muziejų, kviečiame žiūrėti vaizdo reportaže.