Nors brakonierius puikiai žinojo, kad lydekų žvejyba tuo metu buvo draudžiama, nepaisydamas taisyklių dėjo visą sugautą grobį į maišelį.

Už neteisėtai sugautas lydekas šiam vyriškiui teks atlyginti daugiau nei 700 eurų siekiančią žuvų ištekliams padarytą žalą. Taip pat jam gresia administracinė atsakomybė. Brakonierius pagaunamas jau ne pirmą kartą, tad jam bus skirta maksimali, 300 eurų bauda. Be to, buvo konfiskuoti pažeidimo įrankiai ir priemonės.

Nuo šeštadienio, balandžio 21-osios, leidžiama ne tik lydekų žvejyba, bet ir žūklės būdas, kai masalui naudojama gyva žuvelė

GRYNAS.lt žurnalistai pasivaikščiojo šalia kelių sostinės žvejų susibūrimo vietų. Dienai įpusėjus, dešiniajame Neries krante ties Žirmūnais esančiame nedideliame užutėkyje rymojo vos keli žvejai. Daugiausia jų – pensinio amžiaus. O apie tai, kad šios vietos tikrai mėgstamos žvejų, bylojo greičiausiai būtent jų palikti šiukšlių kalnai.

Kokios baudos gali būti skirtos žvejams, kurie nesilaiko Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių, įpareigojančių žvejus penkių metrų spinduliu surinkti visas šiukšles ir išmesti į komunalinių atliekų surinkimo konteinerius, žiūrėkite vaizdo reportaže.