Ekologinis projektas - Žaliasis kino festivalis, šią vasarą aplankęs daugelį Lietuvos miestų, keliasi į internetinę erdvę. Šiais metais kino pasakojimų apie šalies gamtą aruodą praturtino aštuoni kino mėgėjų ir profesionalių režisierių sukurti darbai.

Tai Tado Zuzevičiaus „Smaragdo šalis”, Eugenijaus Drobelio „Tetervins subilda“, Eglės Žemaitienės ir Vitalijos Lapinos „Rusnės užkalbėti“, Ramunės Rakauskaitės „Tarp žolių“, Dalios Rust „Ribinė zona“, Inesos Kurklietytės „Apie ką staugia vilkai“, „Gamtos dienos I“ ir „Gamtos dienos II“.

GRYNAS.lt savo skaitytojams kas savaitę pristatys po vieną iš festivalio filmų. 

Tetervins subilda

Režisierius Eugenijus Drobelis
Dokumentika / Lietuva / 2011
Originalo kalba: lietuvių

Tai unikalus pasakojimas apie vienos rečiausių bei įdomiausių Lietuvoje gyvenančių didžiųjų paukščių rūšies – tetervinų poravimąsi. Filmas išsamiai atskleidžia šių paukščių gyvenimo ypatumus bei vaizdingai perteikia poravimosi esmę.

Filmo autorius Eugenijus Drobelis yra ornitologas, dirba ir gyvena Dzūkijoje, Marcinkonyse. Visą savo gyvenimą paskyrė gamtai, išleido knygų, fotoalbumų. Kuria filmus apie gamtą, už kuriuos yra pelnęs Petro Abukevičiaus premiją.


ES paramos lėšomis finansuojamas Žaliasis kino festivalis skirtas Petrui Abukevičiui atminti. Šio projekto partnerė - Aplinkos ministerija.