Kaip skelbta akcijos pradžioje, visa akcijos metu surinkta medžiaga perduodama aplinkosaugininkams.

Nors dar nepavyko sučiupti nė vieno realaus pažeidėjo, Panevėžio rajone ir Šiauliuose gyventojų užfiksuoti šiukšlynai jau sutvarkyti.

Pirmiausia griebtasi Šiauliuose, netoli Korsako g. 14 daugiabučio esančio sąvartyno. Vilnietė, anksčiau gyvenusi Šiauliuose teigė, jog kažkodėl jos gimtojo miesto gyventojai apatiškai reaguoja į vidurį kiemo suverstą šiukšlių kalną, o atsekti, kurio namo gyventojai jį čia suvertė, praktiškai neįmanoma.

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Šiaulių miesto agentūros vedėjas Alvydas Kairys gruodžio 4-ą dieną, patikrinęs pranešime nurodytą vietą atliekų (šiukšlių) jau neberado.

„Problema aptarta su Gytarių rajoną aptarnaujančios bendrovės „Specializuotas transportas“ direktoriumi R. Staniu ir šios bendrovės projektų vadovu, atsakingu už konteinerinių aikštelių aptarnavimą“, - teigė aplinkosaugininkas.
Po pokalbio su už konteinerių priežiūrą atsakinga įmone, vieta sutvarkyta.

Moteris, kurios asmens duomenys rasti šiukšlių krūvoje, nekalta

Aplinkosaugininkai taip pat reagavo į pranešimą apie nedidelį šiukšlyną Vingiuotojoje gatvėje, Dembavos kaime, Panevėžio rajone. Šiame šiukšlyne rastas pašto siuntos vokas, kuriame buvo nurodytas moters vardas, pavardė ir adresas. Vis dėlto išsiaiškinta, jog dembaviškė niekaip negalėjo šių atliekų išmesti ir nė nenumato, kas tai padarė.
Nedidelis šiukšlynas Dembavoje  buvo sutvarkytas

„Patikrinimo metu apklausta pilietė, kurios gyvenamosios vietos adresas buvo rastas išmestų atliekų krūvoje. Apklaustoji pilietė savarankiškai nevaikšto. Pilietė rašytiniame paaiškinime nurodė, kad nėra išmetusi jokių atliekų neleistinoje vietoje ir nieko nežinanti kokiomis aplinkybėmis pašto etiketė su jos namų adresu pateko į atliekų krūvą. Liudininkų, mačiusių neteisėtą atliekų šalinimą, nėra. Todėl atliekas Vingiuotosios g. pakelėje surinko Velžio seniūnijoje viešuosius darbus atliekantys piliečiai“, - apie atliktą tyrimą papasakojo Panevėžio rajono agentūros vyresnysis specialistas Arūnas Kačergis.