Ketvirtadienį už tokias Seimo nario Andriaus Palionio pateiktas įstatymo pataisas po pateikimo balsavo 66 Seimo nariai, prieš buvo 23, susilaikė 38 parlamentarai.

Projektas artimiausiu metu keliaus į parlamentinį Aplinkos apsaugos komitetą, o į plenarinį posėdį turėtų sugrįžti birželio 9 d.

Projektą parengę parlamentarai A. Palionis ir Jonas Pinskus sako, kad šiuo metu Lietuvoje miškų realūs kirtimo mastai apie 2,5 karto viršija tvarų miškų naudojimą, atvejiniai ir plynieji kirtimai valstybiniuose parkuose daro didelę žalą visai biologinei įvairovei.

„Ypač daug žalos tokie kirtimai padaro valstybiniuose parkuose esantiems miškams, kuriuose gyvena retos, nykstančios, į Raudonąją knygą įrašytos žinduolių, paukščių, vabzdžių ir kitų gyvų organizmų rūšys. Ypač svarbu stabdyti didžiausią neigiamą įtaką ekosistemai turinčius kirtimus – plynuosius“, - sako Lietuvos regionų frakcijoje dirbantys parlamentarai – A. Palionis ir J. Pinskus.

Jų nuomone, ypatingas dėmesys turi būti skiriamas vertingųjų miškų apsaugai ir saugomoms teritorijoms, kad būtų daroma kuo mažesnė žala žmonių gyvenamajai aplinkai, kraštovaizdžiui ir ekosistemai. Prioritetu išsaugant Lietuvos miškus, anot parlamentarų, turi būti tvarus miškų naudojimas.

Šiuo metu Saugomų teritorijų įstatyme nėra numatyta, kad valstybiniuose parkuose esančiuose miškuose draudžiami atvejinis ir plynasis miško kirtimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)