„Sulaukdami gyventojų skundų dėl motorinių transporto priemonių, važinėjimo miškais, organizavome bendrą reidą kartu su policininkais. Šis reidas ir prevencinis, ir tikslinis siekiant užkardyti keturračių, bagių bei krosinių motociklų vairuotojų vykdomus Kelių eismo taisyklių ir aplinkos apsaugos reikalavimų pažeidimus“, – teigė Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos vyriausiasis specialistas Valentas Vaičiūnas.

Reido metu nustatytas asmuo, kuris automobilį vairavo be reikiamų dokumentų, dėl šių dokumentų neturėjimo policijos pareigūnai asmeniui surašė administracinio nusižengimo protokolą. Taip pat asmeniui skirta bauda už priemonių statymą miške bei važiavimą transporto priemone miškais, kur tai daryti draudžiama.

Kiti reido rezultatai džiuginantys, sustabdžius bagių grupei priklausančias tris transporto priemones, savininkai pateikė galiojančius bei tvarkingus dokumentus. Asmenys važinėjo keliukais, nežalodami miško paklotės. Taip pat patikrinti ir keli motociklininkai, atsakingai ir nepažeisdami galiojančių teisės aktų važinėjantys Kurtuvėnų teritorijoje.

„Atkreipiame dėmesį, kad lankymąsi miške reglamentuoja taisyklės. O įvažiuoti į mišką ir važinėti po jį, motorinėmis transporto priemonėmis, kinkomuoju transportu galima tik keliais. Statyti transporto priemones miškuose galima tik tam skirtose transporto priemonių stovėjimo (parkavimo) aikštelėse arba kelio pakraštyje, užtikrinus galimybę keliu pravažiuoti kitoms transporto priemonėms. Statant transporto priemonę kelio pakraštyje, reikia vengti užvažiuoti ant samanų, kerpių, uogienojų. Leisdami laiką gamtoje, elkitės atsakingai, tvarkingai ir laikykitės priimtų taisyklių“, – teigė V. Vaičiūnas.

Aplinkos apsaugos departamentas primena, kad už miško paklotės niokojimą gresia baudos iki 560 eurų. Taip pat reikės atlyginti ir gamtai padarytą žalą.

O pastebėjus aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti Aplinkos apsaugos departamento Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)