Bet tai tik pirminis ir smarkiai apgaunantis įspūdis – vos įžengus į teritoriją, pasijunti lyg dvejose pasauliuose: smėlynai ir pušys mintis akimirksniu nuskraidina į Lietuvos pajūrį, o smaragdinės spalvos tvenkinio vanduo primena Alpių kalnų supamus Austrijos ar Šveicarijos ežerus.

Prie Zatyšių karjero šįmet teko apsilankyti du kartus – ledui skaičiuojant paskutines dienas ir jam jau nutirpus. Abusyk įspūdžiai, vaizdai, vandens ir ledo atspalviai pranoko lūkesčius, tad pažadėjau sau, kad tai – ne paskutinis pasimatymas su šia unikalia vietove.

Žvalgantis nuo smėlėtų krantų, apačioje atsiveria tvenkinio vaizdas su akį traukiančiais žalsvais ir numelsvėjančiais atspalviais, o kitame krante stūkso smėlynai, primenantys Palangos, Nidos ar Juodkrantės kopas.

Įspūdį apie pajūrį sustiprina pušų ir eglių kilimai, puošiantys tiek šlaitus, tiek tolimesnius plotus – vaikščiojant miško takais, regint saulėlydžio glostomus įspūdingo dydžio smėlynus niekaip negali patikėti, kad tu neatostogauji, nesigroži kopomis, neišvysi Baltijos bangų, o vos valandai-kitai atvažiavai pamatyti vietovės, kurią nuo Kauno teskiria 20 kilometrų.

Visai netoli tyvuliuoja Neris, dovanojanti nuostabius vaizdus nuo šlaitų viršūnių Salupių ir aplinkinėse gyvenvietėse.

Neatrastų maršrutų, vietų, kampelių yra daugybė, tik reikia neprarasti ūpo jų ieškant. Kai ieškai, visada atrandi kažką nepaprasto.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)