„Kalėdinėms eglutėms teko ilgai laukti sugrįžimo į mišką, išties šiek tiek ir neramu dėl to, ar jos prigis, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. – Bet tikiu, kad su vilniečiais pasodinsime tiek eglučių, kad naujo Kalėdų miško pavadinimas galėtų atsirasti miesto žemėlapyje. Tikiu ir tuo, kad prieš kitas Kalėdas dar daugiau žmonių pasirinks puošti gyvas eglutes, kad galėtų prisidėti prie naujo miško kūrimo.“

Viešoji įstaiga „Vilniaus miesto parkai“ Verkių regioninio parko teritorijoje, netoli Verkių rūmų, jau žymi vietas pirmiesiems Kalėdų miškui sodinukams. Meteorologai spėja, kad kovo 20-ąją, pasaulinę Žemės dieną, įšalas iš viršutinių sluoksnių jau bus pasitraukęs, ir tai bus tinkama diena miško sodinimo šventei.

Kovo 20 d., šeštadienį, 10–13 val. „Vilniaus miesto parkų“ darbuotojai vilniečių lauks ir su kastuvais bei laistytuvais jų neturintiems, ir su sodinimo patarimais. Bet prieš ruošiantis atvykti reikėtų patiems darkart įvertinti savosios eglutės būklę – jei nuo jos stipriai byra spygliai, sodinti nebeverta. Jei eglutė atrodo gyvybinga, reikėtų paskutinę savaitę prieš sodinant ją intensyviau palaistyti, kad augalas atgautų prarastą drėgmės balansą.

Kalėdų miško planas

Norinčių tapti naujo Vilniaus miško kūrėjais prašome užpildyti minutę atimsiantį klausimyną – žinodami dalyvių skaičių regioninio parko darbuotojai geriau pasiruoš priimti svečius. Atkreipiame dėmesį – jei kažkas negalės atvykti šeštadienį, galės tai padaryti ir vėliau – sodinimui numatytos vietos bus pažymėtos kuoliukais.

Iškrauti eglutes siūlome arčiau sodinimo vietos, bet palikti automobilius prašome prie įėjimo į Verkių rūmų parką.

Kalėdų mišką patogu pasiekti ir viešuoju transportu – tuo atveju, jei jūsų eglutė yra pakeliamo svorio. Artimiausiose sodinimo vietai Petro Baublio arba Verkių rūmų viešojo transporto stotelėse stoja 35, 36, 66 ir 76 maršrutų autobusai. Gyventojai prašomi tinkamai supakuoti eglutes, kad jų transportavimas nekeltų papildomų nepatogumų kitiems keleiviams ir neteptų viešojo transporto priemonių salono.

Apie Kalėdų miško projektą skaitykite čia: https://vilnius.lt/lt/kaledumiskas/. Jei turite daugiau klausimų dėl Kalėdų miško sodinimo, prašome rašyti adresu eglutes@vilnius.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)