Iš Italijos į Londoną

Kai Alessandro Vitale prieš beveik 10 metų persikėlė iš mažo miestelio netoli Venecijos į nedidelį butą Londone, jam itin trūko ryšio su gamta. Noras vėl į ją sugrįžti vyrą paskatino savo paties kieme sukurti tikrą miesto oazę.

„Sodininkystė naudojant tradicinius ūkininkavimo metodus kenkia ne tik mūsų žemei, bet ir mikroorganizmų bei makroorganizmų biologinei įvairovei, todėl ateities kartos neturi jokios galimybės mėgautis tuo, ką siūlo Motina Žemė!

Įkūriau „Spicymoustache“, kad galėčiau dalytis savo meile ir aistra gamtai bei mokyti visus, kaip auginti savo maistą ir neišmesti jokios jo dalies!“, – taip savo misiją pristato instagramo sekėjų širdis užkariavęs vyras, kuris jau yra išleidęs ir savo knygą.

Alessandro Vitale DELFI montažas

Siūlo neišmesti lukštų nuo česnako

Kas galėtų pagalvoti, kad česnako likučiai ir lukštai, kurie paprastai keliauja tiesiai į šiukšlių dėžę, dar gali būti panaudoti. Alessandro dalijasi receptu, kaip pasigaminti česnakų aliejaus, traškučių ir prieskoninius miltelius.

Česnakų aliejui ir traškiems česnakams jums reikės:

  • 1 puodelio susmulkintų česnakų;
  • 2 puodelių avokadų aliejaus arba augalinio aliejaus (ne alyvuogių aliejaus).

Kaip gaminti:

  • keptuvėje įkaitinkite aliejų iki kepimo temperatūros, naudokite česnako skiltelę ir įdėkite ją, kad pamatytumėte, ar temperatūra pakankamai aukšta, kad būtų galima kepti;
  • dėkite česnaką ir kepkite, kol jis taps auksinės spalvos;
  • neperkepkite, nes gaus karstelėjusį degėsių skonį, be to sugadinsite aliejų;
  • dubenėlyje nuspauskite aliejų nuo česnako;
  • aliejų supilkite į butelį;
  • pakepintą česnaką uždėkite ant muslino ir leiskite šiek tiek išdžiūti nuo aliejaus;
  • laikykite sandariame inde iki vienerių metų.

Česnakų milteliams jums reikės:

  • česnako žievelės;
  • druskos;
  • pipirų;
  • paprikos miltelių;
  • čili miltelių;
  • aromatų (neprivaloma), pavyzdžiui, Viduržemio jūros regiono žolelės, laiškinis česnakas ir krapai.

Kaip gaminti:

  • nuplaukite žieveles kartu arba atskirai, priklausomai nuo turimo kiekio;
  • jas nusausinkite ir sudėkite ant kepimo skardos;
  • kepkite 160 laipsnių temperatūroje apie 5 min., stebėkite, ar jos gražiai apskrudusios (išjunkite orkaitę ir palikite dureles uždarytas, kol išdžius). Arba leiskite žievelėms išdžiūti, kai baigsite kepti orkaitėje (nenaudojate energijos);
  • sutrinkite jas, kol gausite smulkius miltelius;
  • įberkite druskos, pipirų, paprikos ir aitriosios paprikos miltelių, kad pasigamintumėte puikių bulvių prieskonių;
  • kiekis priklauso nuo to, kiek turite žievelių, todėl pirmiausia paragaukite mišinio, kad gautumėte geriausią rezultatą.

Neišmeskite daržovių likučių ir žievelių

Pjaustant daržoves dažnai lieka jų likučių, kuriuos esame linkę išmesti, tačiau Alessandro iš jų siūlo pasigaminti prieskonių mišinį ar traškučių.

Prieskonių mišiniui iš daržovių likučių jums reikės:

  • morkų;
  • salierų stiebų;
  • svogūnų;
  • česnako;
  • porų;
  • grybų;
  • imbiero;
  • petražolių;
  • rozmarino;
  • čiobrelių.

Visa tai jis siūlo išdžiovinti ir sutrinti trintuvu. Taip gausite smulkius prieskonius, kuriuos galėsite naudoti pagal savo poreikius.

Prieskoniams iš daržovių žievelių jums reikės:

  • morkų žievelių;
  • svogūno žievelės;
  • jūros druskos;
  • alepo pipirų;
  • bulvių;
  • alyvuogių aliejaus;
  • rūkytos paprikos;
  • petražolių.

Visas žieveles reikėtų išdžiovinti (tai galima daryti orkaitėje ar specialioje džiovyklėje), tuomet sutrinti su kitais norimais prieskoniais: druska, pipirais.

Pasigaminti morkų traškučių iš likusių jų lupenų taip pat visiškai nesunku. Jums reikės:

  • morkų žievelių;
  • druskos, pipirų, paprikos;
  • alyvuogių aliejaus.

Kepkite žieveles ir apverskite kas 3-5 minutes, kol jos taps traškios.

Išmėginkite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)