„Nėginės gaudyklės – draudžiamas ne mėgėjų žvejybos įrankis. Su šiuo įrankiu, kaip ir tinklais sugaunama daug žuvų ir taip padaroma didelė žala žuvų ištekliams“, – sako Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas.

Sausio 2 d. aplinkosaugininkai gavo pranešimą, kad asociacijos „Lašišos dienoraštis“ atstovai aptiko du asmenis, gaudžiusius žuvis dviem nėginėmis gaudyklėmis Klaipėdos rajone, Karaliaus Vilhelmo kanale. Įvykio vietoje pareigūnai nustatė, kad draudžiamais įrankiais buvo sugautos 44 upinės nėgės. Už neleistiną žvejybą asmeniui teks atlyginti žalą gamtai – 660 eurų.

Asociacijos „Lašišos dienoraštis“ atstovų informacija padėjo išaiškinti pažeidėją dar ir gruodžio 26-ąją. Kretingoje Akmenos – Danės upių atkarpoje nėgine gaudykle asmuo buvo sugavęs 107 nėges, todėl jam teks atlyginti žalą žuvų ištekliams – 1580 eurų.

Visiems asmenims pradėtos administracinės teisenos ir gresia baudos iki 300 eurų. Taip pat paimti neteisėti žvejybos įrankiai.

„Dėkojame nevyriausybinės organizacijos „Lašišos dienoraštis“ nariams už aktyvų bendradarbiavimą, siekiant apsaugoti šalies žuvų išteklius“, – teigia V. Marozas.

Atkreipiame atsakingų žvejų dėmesį, kad šiuo metu upinių nėgių žvejyba draudžiama. Šias žuvis bus leidžiama žvejoti nuo balandžio 1 d. iki balandžio 30 d. ir nuo birželio 1 d. iki gruodžio 31 d., vadovaujantis Limituotos žvejybos vidaus vandenyse aprašu.

Primename, kad apie žvejybos ar kitus aplinkosauginius pažeidimus galite pranešti telefonu 112.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją