„Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai labai vertina neetatinių aplinkos apsaugos inspektorių pagalbą. Savanoriška veikla – reikšmingas visuomenę ugdantis reiškinys, nes svarbiausia tampa ne tik išreikšti rūpestį, bet ir prisidėti prie problemų sprendimo“, – sako Aplinkos apsaugos departamento Gamtos išteklių skyriaus vyr. specialistas Saulius Džiaugys.

Kaip teigia S. Džiaugys, šiemet sukurta neetatinių aplinkos apsaugos inspektorių kvalifikacijos kėlimo tvarka, pagerinsianti inspektorių darbo kokybę ir bendradarbiavimą su departamento pareigūnais.

Visi, norintys dalyvauti egzamine, turi užpildyti pašymo formą (žiūrėkite čia) ir nusiųsti prašymus el. paštu info@aad.am.lt.

2022 m. lapkričio 17 d. vyks mokymai naujiesiems neetatiniams aplinkos apsaugos inspektoriams.

Per mokymus bus pristatyta aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės sistema, pareigūnų darbo specifika bei neetatinių aplinkos apsaugos inspektorių veiklos pagrindai, uždaviniai, teisės ir pareigos, funkcijų ir pareigų atlikimo tvarka ir reikalavimai.

Taip pat bus aptarta ir neetatinių aplinkos apsaugos inspektorių pagalba pareigūnams, dalyvavimas patikrinimuose, saugumo reikalavimai, inspektorių darbo priemonės, jų savarankiška, švietėjiška ir kita prevencinė veikla.

Po mokymų, lapkričio 22 d., pretendentams bus organizuojamas teorinių žinių patikrinimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją