„Prie Draugystės parko kertami ir niokojami reto grožio medžiai – ąžuolai, klevai, kurie daug metų saugojo žmones nuo taršos, buvo prieglobstis paukšteliams ir vabzdžiams. Kokią teisę Jūs, „ponas“ mere, turite leisti šitaip niokoti gamtą ir daug dešimtmečių stovėjusius medžius? Gėda. Jums tikrai turėtų būti gėda.

Norite kandidatuoti į dar vieną kadenciją, bet Jums rūpi tik pelnas, pinigai ir Jūs pats. O kur Jūsų žmoniškumas? Ar suvokiate, kokią žalą darote? Dar vienas pastatytas daugiabutis bus tik pinigai į kažkieno kišenę, o atgal medžių Jūs nepastatysite.

Kur oro taršos mažinimas? Juk tik gamta ir medžiai padeda apsaugoti nuo oro taršos. Graudu, kai miestą valdo žmogus, kuriam rūpi tik pinigai. Įdomu tik kur dingo „žalieji“, kodėl jie nieko nepasisako šiuo klausimu“, – rugsėjo 8 d. į naujienų portalo redakciją kreipėsi skaitytoja, nepagailėjusi aštraus žodžio Kauno merui.

Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare nurodė, kad rugpjūčio 24 d. savivaldybė išdavė leidimą fizinio asmens nuosavame žemės sklype kirsti 16 saugotinų želdinių: ąžuolų, liepų ir klevų.

Anot R. Savickienės, V. Krėvės 28B sklype bus statomas daugiabutis namas, jam išduotas statybos leidimas. Už saugotinų želdinių kirtimą asmuo sumokėjo virš 7 tūkst. eurų“, – teigė R. Savickienė.

Jos teigimu, pabaigus statybos darbus, apželdinimas numatytas, tačiau konkrečiau apie jį galėtų pakomentuoti projekto vystytojas.

Pagal viešai prieinamą informaciją, dviejų daugiabučių gyvenamųjų namų V. Krėvės pr. 28B projektiniams pasiūlymams pritarta praėjusių metų rugsėjo 30 d. Architekto Tomo Žibo suprojektuotų pastatų bendras plotas – 2762 kv. m, numatoma įrengti 48 butus ir 54 automobilių parkavimo vietos.