Pirmadienio vakarą asmeniui žvejyba baigėsi net neprasidėjusi, kai prie Dusios ežero, Lazdijų r., policijos pareigūnų sustabdyto automobilio priekaboje buvo rasti du statomieji tinklai.

Pažeidėjui už neteisėtą neteisėtų įrankių laikymą gresia nuo 60 iki 200 eurų bauda ir paimti tinklai.

Kitą dieną aplinkosaugininkai vykdydami reidą Niedaus ežere, Lazdijų r. sulaikė du asmenis, žuvį gaudžiusius keturiais statomais tinklais.

Pažeidėjai buvo sulaikyti, kai perplaukę valtimi į krantą iš tinklų išėminėjo neteisėtai sugautas žuvis. Asmenys buvo sugavę – 62 karšius, 4 lynus, 10 kg raudžių, 1,1 kg plakių ir 0,4 kg ešerį.

Už neteisėtą žvejybą jiems gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų, taip pat paimta valtis ir tinklai, taip pat reikės sumokėti žalą žuvų ištekliams – 6772 eurus.

Ankstų trečiadienio rytą aplinkosaugos pareigūnams įkliuvo kitas asmuo, Prapunto ežere, Lazdijų r., pastatęs tinklą.

Pažeidėjas sugauti žuvų nespėjo, tačiau jam gresia nuo 120 iki 300 eurų bauda. Asmuo už tokią pačią veiką paskutinį kartą sulaikytas buvo lygiai prieš savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją