„Atrodytų, kad žmogus, žvejojantis spiningu ir turintis žvejo mėgėjo bilietą, žino ir tai, kad per vieną žvejybą galima pagauti dvi lydekas. Be to, iš 11-os neteisėtai sugautų lydekų dešimt jų buvo 40–47 centimetrų (mažesnės nei leidžiama)“, – sakė Utenos GGAI viršininkas Almantas Vaičiūnas.

Už šį pažeidimą asmeniui teks atlyginti aplinkai padarytą 2640 eurų žalą, iš jo paimtas spiningas ir žuvys, gresia įspėjimas arba 10–60 eurų bauda, taip pat gali būti konfiskuotas spiningas.

Taisyklė, kad galima sugauti ne daugiau kaip dvi ir ne mažesnes nei 50 cm lydekas, nustatyta apgalvotai. „Kad lydekos – savotiškos vandens telkinių sanitarės, išretinančios smulkias ir menkavertes žuvis, greičiausiai nė nereikia priminti“, – atkreipia dėmesį aplinkosaugininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją