„Apvažiavus tvenkinį, pajutome dūmų kvapą, pavažiavus kiek į priekį, nuošalioje žvejų mėgstamoje vietoje pastebėjome degančia sausą miško paklotę. Gaisras dar nebuvo spėjęs išplisti, tačiau jau buvo išdegę apie 45 kvadratinius metrus miško. Nieko nelaukdami išlipome iš tarnybinio automobilio ir pradėjome gesinti plintančią ugnį“, – sakė Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyr. specialistas Aivaras Vilbikaitis.

Kaip teigia aplinkosaugininkas, miško gaisrą pavyko užgesinti gana greitai ir taip užkirsti kelią didesniems nuostoliams augalijai ir gyvūnijai.

Aplinkosaugininkai aplink gaisravietę išžvalgė teritoriją galimiems padegėjams nustatyti, tačiau jokių asmenų nepastebėta. Manoma, kad gaisrą galėjo sukelti ant sausos miško paklotės išmesta neužgesinta nuorūka.

„Prisiminkite, kad gamtoje turite elgtis ypač atsargiai ir atsakingai. Laimė šiuo atveju pavyko laiku pamatyti ir sustabdyti gaisrą. Laiku nepastebėjus liepsnos, jos nuostoliai gali būti be galo skaudūs tiek gamtai, tiek patiems žmonės bei jų turtui“, – pabrėžė pareigūnas.

Aplinkosaugininkai informuoja, kad taip pat apie pastebėtą deginamą žolę, nedelsdami praneštumėte skubiosios pagalbos tarnybos telefonu 112.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją