Kovo 22 d. Lazdijų rajone nustatytas asmuo, Veisiejo ežere žvejojęs statomaisiais tinklais. Jis turėjo sugavęs 5 lydekas. Už šį pažeidimą bus paskirta bauda nuo 120 iki 300 eurų, paimti tinklai ir teks atlyginti 1200 eurų žalą žuvų ištekliams.

Kitą dieną Prienų rajone po suorganizuotos pasalos nustatyti 2 asmenys, žvejoję statomuoju tinklu Nemune. Žalos žuvų ištekliams jie dar nebuvo spėję padaryti, bet taip pat gresia bauda iki 300 eurų.

Aplinkosaugininkams tęsiant reidus, ankstų kovo 24 d. rytą Grūto ežere Druskininkų sav. buvo nustatytas asmuo, žvejojęs bučiukais ir sugavęs 2 lydekas. Pažeidėjas, pamatęs pareigūnus, išmetė dar gyvybingas žuvis į vandenį, bet jam vis tiek teks sumokėti baudą nuo 120 iki 300 eurų, bus konfiskuoti žvejybos įrankiai ir valtis.

Dar vieną pažeidėją nustatyti padėjo policijos pareigūnai. Seirijuose, Lazdijų r. sav., sustabdę neblaivų vairuotoją, jie automobilyje taip pat rado 2 statomuosius tinklus, 5 lydekas, 3 karšius ir 1 lyną. Pažeidėjui gresia ne tik bauda, bet ir žalos aplinkai, kuri siekia 1600 eurų, atlyginimas.

„Norime atkreipti visų brakonierių dėmesį, kad aplinkosaugininkai vykdo sustiprintą šalies vandens telkinių kontrolę. Taigi teks sumokėti ne tik baudą, bet ir atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, be to, bus konfiskuojami visi pažeidimo padarymo įrankiai ir priemonės“, – sako Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnė Aistė Savenkovaitė.

Pasak aplinkosaugininkės, labai svarbu suprasti, kad gaudydami lydekas per jų nerštą mes kenkiame populiacijos stabilumui.

Nors šiuo metu ypatingas dėmesys skiriamas lydekų apsaugai, nustatoma ir medžioklės pažeidimų. Alytaus rajone nustatytas asmuo, neteisėtai gaudęs laukinius gyvūnus galūniniais spąstais.

„Spąstai laukiniams gyvūnams gaudyti už galūnių draudžiami ne šiaip sau, jie negarantuoja staigios gyvūno žūties, todėl gyvūnas kankinasi. Už šį pažeidimą asmeniui gresia bauda nuo 600 iki 1700 eurų ir draudžiamų įrankių konfiskavimas“, – teigia aplinkosaugininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją