„Prasidėjus akcijai, norėjome užkirsti kelią ne mėgėjų žvejybos įrankių naudojimui, todėl pagal turimą informaciją patikrinome tris prie vandens telkinių esančias sodybas. Apieškojus sodybas informacija pasitvirtino, vienoje buvo rastas žeberklas, kitoje – du neleistino dydžio venteriai, trečioje – vėlgi du neleistino dydžio venteriai“, – teigia Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys.

Už padarytus nusižengimus kiekvienam pažeidėjui teks susimokėti baudą iki 200 eurų, taip pat paimti visi ne mėgėjų žvejybos įrankiai.

„Norime atkreipti visų žvejų dėmesį, kad šiais metais lydekų gaudymo draudimas galioja net dešimt dienų ilgiau t. y. iki balandžio 30 d. Taigi visu šiuo laikotarpiu skirsime ypatingą dėmesį lydekų nerštui, kontroliuosime, kaip žvejai laikosi Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių ir tikrinsime informaciją dėl ne mėgėjų žvejybos įrankių laikymo bei naudojimo“, – sako M. Salys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)