Teisę medžioti turės bet kas

Projektu iš esmės koreguojami 10 ir 12 Medžioklės įstatymo straipsniai. Numatoma keisti medžioklės plotų vienetų sudarymo tvarką, taip pat norint juos formuoti nebereikės turėti teisės medžioti, siūloma atsisakyti reikalavimo, kad į naujai sudaromą medžioklės plotų vienetą patenkantys sklypai būtų susisiekiantys.

Medžiotojai piktinasi, kad priėmus pataisas, daugiau teisių gaus medžioklės plotų savininkai, o būrelių teisės bus apribotos. Žemės ir miško savininkai galės organizuoti komercines medžiokles, o plotus, kuriuose medžiojama, formuos net neturintys teisės medžioti asmenys ar įmonės.

Lietuvos medžiotojų draugijos valdybos pirmininkas Gediminas Vaitiekūnas teigia, kad priėmus įstatymo pakeitimus, susmulkėtų medžioklės plotų vienetai, kurie dabar sudaryti pagal mokslininkų rekomendacijas ir atitinka laukinių gyvūnų mikro populiacijų arealus, o jų ribos dažniausiai atitinka šiuolaikines natūralias kliūtis – upes, plentus, geležinkelius.

„Susmulkėjus medžioklės plotų vienetams pasunkėtų racionalus sumedžiojimo limitų paskirstymas, nes briedžių ir elnių arealai yra dideli. Padaugėtų situacijų, kai žvėrys gyvena vienur, t. y. miške, o nuostolius daro kitur, pavyzdžiui, laukuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)