Kailinius moteris atidavė norėdama išreikšti palaikymą kailinių žvėrelių fermų draudimui Lietuvoje.

„Klausiausi vyresnių žmonių, kurie pasakodavo, kad tam tikras etikos normas norinti atitikti moteris turi turėti kailinius bent jau vienus savo spintoje ir aš, kažkaip, kvailą tą mintį pasičiupau“, – sakė Monika Šalčiūtė.

Monika Šalčiūtė

Monika savo jau nebenešiojamus kailinius nusprendė atiduoti gyvūnų organizacijai „Tušti narvai“, kovojančiai už kailių fermų draudimą Lietuvoje. Praėjusį pirmadienį įregistravus įstatymo projektą, kuriuo Lietuvoje būtų draudžiama auginti ir žudyti gyvūnus dėl jų kailio, organizacija surengė tris dienas truksiantį renginį, skirtą paskatinti Seimo narius balsuoti už draudimą.

„Šiandien gailiuosi, kailinius užsidėjau tik kelis kartus. Nežinojau, ką su jais daryti. Jei aš parduosiu juos, skatinsiu pardavimą kailinių. Išmesti irgi nesąmonė, atrodo, nepagarbiai su daiktu. Kažkaip su „Tuščiais narvais” mūsų nuomonės sutapo šiuo klausimu. Jiems reikia kailių jų veiklai, bet nenori pirkti, nes irgi gausis nesąmonė. Dėl to galiu aš jiems atiduoti ir su jais galės daryti ką nori“, – džiaugėsi M.Šalčiūtė.

Kailinius gavusios gyvūnų apsaugos organizacijos vadovė Gabrielė Vaitkevičiūtė tikisi, kad toks Monikos Šalčiūtės veiksmas padės atkreipti visuomenės dėmesį į kailių fermų Lietuvoje problemą.

„Esame dėkingi Monikai už tai, kad ji viešai pasisako už kailių fermų draudimą. Šiuos kailinius naudojame jau dabar – renginio prie Seimo metu, parodome, kailinius bei tai, kas iš gyvūno lieka po jų nudyrimo. Monikos kailinius naudosime ir ateities projektuose tam, kad kailių fermos Lietuvoje pagaliau užsidarytų“, – teigė G.Vaitkevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)