Pagal rinktą informaciją, Lazdijų rajono miške aplinkosaugininkai atliko patikrinimą ir aptiko visureigį „Nissan Navara“, o visai šalia automobilio, medžioklės bokštelyje, ir laukinių gyvūnų tykojusį medžiotoją.

„Asmenį užklupome netikėtai, tad užrakintų bokštelio durų vyras atidaryti neskubėjo, blaškėsi viduje, kol galiausiai įvykdė aplinkosaugininkų teisėtus reikalavimus“, – teigia Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Aringas Janulevičius.

Per patikrinimą buvo nustatyta, kad medžiojęs asmuo priklauso šiuose miško plotuose medžiojančiam medžiotojų būreliui, turėjo ir pateikė visus reikiamus dokumentus. Tačiau Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai nustatė, kad medžiotojas naudojo draudžiamą medžioklės priemonę – naktinio matymo prietaisą ir jo priedą prie optinio taikiklio.

„Bandydamas gudrauti, vyras įkalčius slėpė ant lango rėmo, bet įrodymai kalbėjo patys už save ir nelegalia medžiokle norėjusiam užsiimti vyrui, beliko tik prisipažinti. Už šį pažeidimą asmeniui gresia administracinė atsakomybė iki beveik 2 tūkst. eurų ir teisės medžioti atėmimas“, – sako A. Janulevičius.

Medžiotojų bokštelio apžiūros metu taip pat rasta alkoholinių gėrimų, todėl alkoholio matuokliu buvo patikrintas asmens blaivumas ir nustatyta leistina norma – 0,22 promilės girtumas.

Iš medžiotojo aplinkosaugininkai paėmė šautuvą, jo priedus, medžiotojo bilietą ir kitus dokumentus.

Už šiurkštų medžioklės taisyklių pažeidimą asmeniui gresia bauda nuo 600 iki 1700 eurų, medžioklės įrankių ir priemonių konfiskavimas bei teisės medžioti atėmimas nuo trejų iki penkerių metų.

Aplinkosaugininkai primena, kad medžioklės plotuose draudžiama naudoti ar turėti naktinio matymo taikiklius ir naktinio matymo priedėlius prie optinių taikiklių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją