Renginiais gausios Grybų šventės su muge, šventine eisena, seniūnijų kiemeliais ir įvairiais pasirodymais Varėnoje šiemet nebus.

„Kadangi nuo rugsėjo 14 d. įsigalios griežtesni ribojimai renginiams, apie tai, kokią šventę būtų galima surengti, diskutavo ir įvairias galimybes svarstė Grybų šventės organizacinio komiteto nariai. Grybų šventės scenarijų teko pakoreguoti – kaip visada paskutinio rugsėjo šeštadienio, rugsėjo 25-osios ryte, vyks Lietuvos grybavimo čempionatas Varėnos rajono savivaldybės mero taurei laimėti, o vakare – Varėnos krašto žmonėms skirta koncertinė programa“, – informavo Varėnos rajono savivaldybės administracijos Bendrojo skyriaus vyr. specialistė Rūta Averkienė.

Aštuonioliktasis Lietuvos grybavimo čempionatas šiemet keičia vietą ir, pasak organizatorių, bus organizuojamas itin grybinguose etnografinio Margionių kaimo miškuose. Varžytis jame dėl mero taurės ir kitų prizų galės visi norintys. Čempionato dalyvius 8 val. ryto į mišką palydės, o po keleto valandų su dzūkiškomis dainomis sutiks ir grybiene bei kitais patiekalais iš dzūkiško paveldo lobyno vaišins Margionių kaimo dainininkės bei kiti muzikantai.
Grybai

„Daugiausia grybų radusi grybautojų komanda ir šiemet į namus išsiveš įspūdingą Varėnos krašte, miškingose Merkinės apylinkėse, Zakavolių kaime gyvenančio juodosios keramikos meistro Petro Pretkelio sukurtą juodosios keramikos taurę. Be dovanų, žinoma, neliks ir kiti čempionato prizininkai bei jauniausias ir vyriausias grybautojai“, – sakė R. Averkienė.

Grybų šventės organizacinio komiteto nariai jau nebetiki, kad pandemija šiemet pasibaigs, todėl svarsto galimybę nuo 2022 m. šventę organizuoti ne paskutinį, o pirmą rugsėjo šeštadienį ir tikisi, kad taip pavyks išvengti rudeninių ribojimų.