Aplinkosaugos pareigūnai miške sustabdė įtartiną transporto priemonę, vairuojamą medžiotojo.

Atlikus apžiūrą ir patikrinus ginklą, buvo pastebėta, kad ant optinio taikiklio yra matomos naktinio matymo priedėlio naudojimo žymės.

„Sulaikytas medžiotojas vengė parodyti, kas yra jo kišenėse. Todėl asmeniui priminėme, kad teisėtų pareigūnų reikalavimų nevykdymas užtraukia administracinę atsakomybę, ir medžiotojas iš kišenės ištraukė neteisėtą medžioklės priemonę“, – sakė Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys.

Už neteisėtą naktinio matymo priedėlio prie optinio taikiklio laikymą pažeidėjui gresia bauda iki 1700 eurų bei teisės medžioti atėmimas nuo trejų iki penkerių metų. Taip pat paimtas šautuvas ir priedėlis.

Aplinkosaugininkai primena, kad medžioklės plotuose draudžiama naudoti ar turėti naktinio matymo taikiklius ir naktinio matymo priedėlius prie optinių taikiklių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)