Praėjusią savaitę Pranešimų priėmimo tarnybos darbuotojams apie žvejybos pažeidimus pranešta 27 kartus, medžioklę – 6 kartus.

Dėl atliekų deginimo kreiptasi 20 kartų, žolės deginimo – 1, netinkamo atliekų tvarkymo – 33, nuotekų – 31, vandens taršos – 14, neteisėtų kirtimų – 10, vandens apsaugos juostų pažeidimų – 11, vandens transporto priemonių pažeidimų – 9, oro taršos – 32, miškų – 5, saugomų teritorijų – 1, avarijų – 1, kitos taršos – 2, dėl kitų pažeidimų ir konsultacijų kreiptasi 22 kartus.

Dėl į autoįvykius pakliuvusių laukinių gyvūnų kreiptasi 99 kartus (praėjusią savaitę 261), dėl kitų įvykių su laukiniais gyvūnais – 161 kartą (praėjusią savaitę 148).

Iš ne darbo metu gautų 282 pranešimų 64 buvo skubūs, iš jų 156 pranešimai buvo gauti savaitgalį ir 126 darbo dienomis po darbo valandų.

Kaip teigia aplinkosaugininkai, skubūs pranešimai patenka į skubaus reagavimo pranešimų sąrašą, patvirtintą Aplinkos ministerijos įsakymu ir į juos išvykti privaloma per pusvalandį pasyvaus budėjimo metu, per 1 val. – darbo metu. Į kitus pranešimus reaguojama eilės tvarka – t. y. per kuo trumpesnį laiką, bet ne vėliau kaip per 10 darbo dienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)