Praėjusių metų lapkritį Klaipėdos aplinkosaugininkai Šilalės rajone nustatė asmenį, medžioklės lape nepažymėjusio per teisėtą medžioklę sumedžioto šerno.

Tauragės apylinkės Šilalės teismo rūmai pripažino medžiotoją kaltu, nes gyvūnas nebuvo pažymėtas medžioklės lape, todėl laikomas sumedžiotas neteisėtai. Teismo sprendimu asmeniui reiks atlyginti gamtai padarytą žalą, viršijančią 1000 eurų, ir sumokėti 400 eurų baudą su graižtvinio šautuvo konfiksavimu.

Taip pat, įsiteisėjus teismo sprendimams dėl civilinėje apyvartoje uždraustų daiktų, naudotų medžioklėje, Turto valdymo ir ūkio departamentui prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos buvo perduoti ir penki naktiniai termovizoriniai priedėliai.

Naktiniai termovizoriai yra priskirti A kategorijos ginklų priedėliams, juos draudžiama naudoti medžioklėje ir turėti medžioklės plotuose.

„Džiaugiamės, kad pusantrų metų trukę teismo procesai baigėsi aplinkosaugininkų pergale. Bylas išnagrinėję teismai asmenis pripažino kaltais ir galiausiai įsiteisėjus nutarimams teismas konfiskavo termovizorius bei graižtvinį šautuvą“, – sako Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją